Отборът на РБ Лайпциг е един от първите четвъртфиналисти в

...
Отборът на РБ Лайпциг е един от първите четвъртфиналисти в
Коментари Харесай

РБ Лайпциг е на четвъртфинал в ШЛ, след втора победа над слаб Тотнъм

Отборът на Република България Лайпциг е един от първите четвъртфиналисти в тазгодишното издание на Шампионската лига. " Биковете " изцяло заслужиха мястото си измежду най-хубавите осем, откакто отстраниха намиращия се в рецесия отбор на Тотнъм. Селекцията на Юлиан Нагелсман завоюва и реванша си против " шпорите ", като този път надви с 3:0. Така с общ резултат 4:0, Жозе Моуриньо и компания безславно напущат конкуренцията.

Вечерта несъмнено бе страхотна реклама за капитана на домакините Марсел Забитцер. Австриецът се разписа на два пъти, като при изстрелите му надалеч по-добре можеше да се намеси Юго Лорис. В края, единствено 32 секунди след появяването си на терена, класиката оформи шведът Емил Форсберг. Резултатът можеше да придобие и разгромно естество, в случай че гол на Тимо Вернер не бе анулиран заради засада, а по-късно въпросният беше и малко по-концентриран пред гола в няколко преференциални обстановки.
 Снимка 471064
Източник:

Така Република България Лайпциг продължава с историческия си рейд в " шампионата на богатите ". Тотнъм пък претърпя ново отчаяние под управлението на Жозе Моуриньо, което прави все по-несигурна работата на Специалния в лондонския отбор и през идната акция. Припомняме, че през миналата акция лондонският гранд доближи до финала в ШЛ, където беше надвит от Ливърпул.

Двата отбора не организираха обичайните поздравления между тях преди първия съдийски сигнал. Забраната идваше непосредствено от УЕФА и бе предварителна защита по отношение на ширещия се на континента ковид.
 Република България Лайпциг - Тотнъм 3:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Република България Лайпциг - Тотнъм 3:0 (Развой на срещата по минути)

Нов мощен мач за селекцията на Нагелсман

Активно начало беляза началото на срещата. Още от първия съдийски сигнал се видя, че германци и англичани ще разчитат на скоростни офанзиви, които да бъдат завършвани най-много с три четири подавания. До петата минута се откри по една преференциална обстановка пред Анхелиньо и Ерик Ламела, само че нито един от упоменатите не съумя да насочи даже прецизен удар към вражеската врата.
 Снимка 471060
Източник:

Песента " I feel good " огласи трибуните на " Ред Бул Арена " в 9-ата минута. Домакините съумяха да доближат до ранен гол посредством своя капитан Марсел Забитцер. Лайпциг разпростра офанзива с петима от своите футболисти, Тимо Вернер получи опцията да насочва изстрел, който срещна тялото на Ерик Дайър. Миг по-късно опцията да шутира от границата на наказателното поле имаше Забитцер. Изстрелът на австрийският национал беше извънредно прецизен и макар намесата на Лорис, порази неговия десен ъгъл.

Инкасираното попадение в допълнение утежни обстановката в лагера на Тотнъм. Това стартира да води и до досадни техни неточности в защита. В 17-ата минута една невнимателно върната топка към Лорис насмалко можеше да бъде пресечена от Вернер, само че с решителна интервенция изпъкна Ерик Дайър.
 Снимка 471067
Източник:

Далеч по-качествената игра на Република България бързо подари " биковете " и с второ попадение. Перфектно центриране откри добре позиционирания в наказателното поле Тимо Вернер, който от близко разстреля Лорис. Радостта за немския национал обаче бе прекомерно къса, защото се оказа в състояние на съществуваща засада.

Нито шансът, нито съдиите съумяха да спасят Тотнъм от неизбежния втори гол. В 20-ата минута Серж Орие работи доста едва в защита, откакто не реши летежа на една висока топка и я остави да мине към дебнещия зад тила му Анхелиньо. Испанецът пое топката и центрира незабавно за Марсел Забитцер, който изненадващо за всички насочи с глава към близкия ъгъл на Лорси и прекомерно елементарно матира сюрпризирания пазач за 2:0.

Класиката беше извънредно покрай реализиране в 28-ата минута. Гостите от Тотнъм още веднъж паднаха в жертва на бързите немски контри. При обстановка трима на двама в интерес на домакините, Тимо Вернер насочи диагонален изстрел от относително дребен ъгъл, който беше добре отразен от Юго Лорис.
 Снимка 471059
Източник:

Тотнъм даде признаци на живот в 40-ата минута, когато сътвори първото си голово състояние за мача. Аржентинецът Джовани Ло Селсо насочи техничен изстрел към далечния ъгъл на Гулаши, само че националът на Унгария реагира качествено и мазета.

Селекцията на Жозе Моуриньо можеше да инкасира смешен трети гол в 44-ата. Ерик Дайър по този начин почисти коженото кълбо, че то се отклони в крайници на Шик и постепенно се запъти към левия ъгъл на Лорис. Капитанът на Хотспърс се намеси уверено и избави.

Втората част не стартира доста обнадеждаващо за " биковете ", които трябваше да вършат насилствена промяна в 54-ата минута. Халфът Мукиеле пострада съществено в спор за топката и бе сменен от младия американец Адамс.
 Снимка 471065
Източник:

Тотнъм можеше да се върне в мача четвърт час преди неговия край. Деле Али засече подаване от фланга, само че насочването му от към 15-тина метра попадна тъкмо в обсега на сигурния Гулаши.

32 секунди трябваха на Емил Форсберг да означи гол след появяването си на терена в 86-ата минута. Шведският национал се оказа на точното място, откакто Адамс беше блокиран от Дайър и след изстрел от близко подвигна победоносно ръце за класиката.
 Снимка 471055
До края срещата просто се доиграваше, като Жозе Моуриньо стартира да вади част от главните си футболисти, с цел да ги запази за идното дерби с Манчестър Юнайтед във Висшата лига. Република България Лайпциг пък към този момент трепетно отброява дните, когато ще разбере своя прославен противник на четвъртфиналите в ШЛ.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР