Отборът на РБ (Лайпциг) демонстрира, че веднага е превъзмогнал злощастното

...
Отборът на РБ (Лайпциг) демонстрира, че веднага е превъзмогнал злощастното
Коментари Харесай

Лайпциг загърби неуспеха в ЛЕ и е готов да измъчи Байерн

Отборът на Република България (Лайпциг) показва, че незабавно е превъзмогнал злополучното си отпадане от Лига Европа. В среща от 15-ия кръг на Бундеслигата отборът на Ралф Рангник съкруши Майнц 05 с 3:1 на собствен терен и се приближи на 2 точки до Борусия (Мьонхенгладбах) и Байерн (Мюнхен), които разделят втората позиция.

Домакините дръпнаха с 2:0 още до 19-ата минута след два гола на Юсуф Поулсен, само че срещата не беше решена. В 38-ата Карим Онисиво върна едното попадение и след това стана забавно.

Лайпциг играеше по-добре, само че и гостите даваха всичко от себе си. “05” бяха на крачка от изравнителен гол в 73-ата минута, когато Даниел Брозински чудесно завъртя топката от фал, само че тя мина на сантиметри от гредата.

Само минута по-късно отбраната пред Робин Центнер сгреши при изнасянето на топката - след настойчива игра от страна на Поулсен - след което Тимо Вернер излезе самичък против вратаря и повиши на 3:1.

Германският национал, който беше в спор с треньора си в Република България, остави най-красивото за края. В 88-ата минута Вернер осъществя четвъртия гол след удивително осъществяване.

Looking for that post-goal hug #RBLM05 pic.twitter.com/XrvYGO07NA
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) December 16, 2018
Успехът е добре пристигнал за настроението на Разенбалшпорт, който в сряда ще гостува на Байерн (Мюнхен).

Майнц е на десета позиция и до паузата го чакат тежки противници в лицето на Айнтрахт (Франкфурт) и Хофенхайм. МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ Бундеслига 15 кръг, неделя 16 декември  Република България (Лайпциг) 4:1краен резулат  Майнц 05
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР