Отборът на ППМГ Екзарх Антим I - Видин спечели първото

...
Отборът на ППМГ Екзарх Антим I - Видин спечели първото
Коментари Харесай

Деца от Видин са номер едно в състезанието за защита от бедствия

Отборът на ППМГ " Екзарх Антим I " - Видин завоюва първото място в ХVII-то издание в Националното ученическо съревнование " Защита при бедствия, пожари и изключителни обстановки " `2019.
В двудневното съревнование в Стара Загора участваха 28 тима – регионални първенци на страната.
В рамките на първия спортен ден 112 възпитаници от цялата страна решаваха тестови задания, свързани с разнообразни бедствия и изключителни обстановки. На идващия ден, при полевата конкуренция, те демонстрираха познания, умения, предвидливост и експедитивност за дейности при земетресение, наводняване, пожари, химическа повреда и оказване на първа до лекарска помощ.
С 245.5 точки видинските седмокласници - Лилия Боянова, Гергана Димитрова, Петьо Николов и Михаил Цанков, завоюваха златните медали. Учител-ръководител на тима е Анелия Димитрова, а дълготраен обучител – контрольор Владимир Иванов от РДПБЗН-Видин.
Състезанието е част от Националния календар за извънучилищни действия на Министерството на образованието и науката за образователната 2018/2019 година Провежда се годишно и цели инспекция на равнището на добитите от учениците познания и умения за деяние при естествени бедствия, пожари и промишлени повреди през главния курс на образование в учебно заведение, да възпитава състезателите в възприятие на другарска взаимопомощ и работа в екип при пораждане на спешни обстановки, да разпространява образованието за деяние при изключителни обстановки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР