Отборът на Португалия сломи Босна и Херцеговина с 3:0 в

...
Отборът на Португалия сломи Босна и Херцеговина с 3:0 в
Коментари Харесай

Португалия удари Босна и Херцеговина и продължи отличната си серия

Отборът на Португалия пречупи Босна и Херцеговина с 3:0 в мач от квалификациите за UEFA EURO 2024.  Попаденията за домакините вкараха Бернардо Силва (44') и Бруно Фернандеш (77', 90+2').

Така " мореплавателите " не престават своята доминация в Група J като освен са спечелили трите си срещи, а не са и позволили гол в тях. Босна и Херцаговина все още заема четвъртото място с 3 точки след три мача.

Португалия пое надзор над топката още от старта на срещата, само че това не оказа помощ на " мореплавателите " да стигнат до нещо по-опасно пред вратата на Ибрахим Шехич през първите десетина минути. В 14-ата минута Жоао Феликс опита да пробие отбраната на гостите, а по-късно и Роналдо опитва да овладее топката в наказателното на Босна и Херцеговина, само че и двете обстановки не доведоха до удар към вратата на Шехич.

В 21-ата минута пък домакините получиха два шанса да изпълнят ъглов удар, само че още веднъж не съумяха да стигнат до голово състояние. Секунди по-късно Босна и Херцеговина контраатакува и бе покрай гола. Само прелестната интервенция на Диого Коща извади топката от сглобката и остави нулевото тъждество.

Две минути по-късно Кристиано Роналдо се извиси във въздуха и прати топката в мрежата на гостите с глава отблизо разстояние. Радостта на португалците обаче продължи малко, защото прозвуча сигнал за засада, а по-късно попадението бе анулирано.

Босна и Херцеговина стартира да играе по-уверено и по-често да поглежда към вратата на " мореплавателите ". В 37-ата минута Жоао Феликс получи дълъг пас, а след композиция с Роналдо, той насочи изстрел към Шехич. Стражът на гостите се оправи и мазета.

Две минути преди края на първото полувреме Бернардо Силва бе изведен по левия фланг. Той опита да откри Кристиано Роналдо с високо центриране, само че отбраната на гостите се оправи и почисти. 

В 44-ата минута Португалия стигна до гола след страхотна композиция. Кристиано Роналдо увлече двама футболисти и съумя, падайки, да подаде към Бруно Фернандеш. Той пък на собствен ред пусна извеждащ пас към Бернардо Силва. Футболистът на Манчестър Сити копна топката около стража на гостите и по този начин я прати в мрежата за - 1:0.

Второто полувреме стартира с по-ниско движение, а топката бе притежавана повече от състава на Босна и Херцеговина. Гостите на няколко пъти пробваха центрирания и даже изстрели, като един от тях беше в 58-ата минута. Стражът на Португалия се оправи, а по-късно стартира контраофанзива, от която Кристиано Роналдо не съумя да се възползва, защото още един път бе спрян отлично от Анел Ахедходжич.

Бруно Фернандеш бе покрай втория гол след прекрасен пробив на Кристиано Роналдо отляво. Той прати центриране в наказателното, а топката бе свалена към Бруно. Халфът я спря на гърди и опита изстрел, който обаче бе блокиран. Португалците имаха и искания за дузпа след конфликта сред Бруно Фернандеш и бранител на гостите, само че играта продължи.

Минута по-късно обаче Бруно Фернандеш бе на точното място в точното време, с цел да прати топката във вратата на Босна и Херцеговина. Ключова роля за попадението изигра Рубен Невеш, който прати ужасно центриране в наказателното на гостите, а там халфът на Манчестъ Юнайтед налетя топката и с глава я прати в мрежата за 2:0.

Две минути преди края на постоянното време Диого Жота направи очевиден пропуск. Той получи от Кристиано Роналдо и остана на съвсем опразнена врата, като му остана единствено да добави топката в мрежата. Това обаче не се случи, тъй като ударът му бе изваден от Ибрахим Шехич.

Секунди преди края на постоянното време Саид Хамулич опита да изненада Диого Коща с изстрел от границата на пеналтерията. Португалският пазач обаче сподели страховит инстикт и съумя да избие топката. 

В добавеното време Бруно Фернандеш бе оставен самичък на ръба на наказателното поле на гостите и шутира, откакто си спря топката на гърди. Тя прониза мрежата на Босна и Херцеговина за трети път в срещата.

FT / Португалия - Босна и Херцеговина 3:0

1:0 Бернардо Силва 44'

2:0 Бруно Фернандеш 77'

3:0 Бруно Фернандеш 90+2'

Съставите на двата тима:

ПОРТУГАЛИЯ: 22. Диого Коща, 14. Антонио Силва, 4. Рубен Диаш, 13. Данило Перейра, 20. Жоао Кансело, 10. Бернардо Силва, 6. Жоао Палиня, 8. Бруно Фернандеш, 5. Рафаел Герейро, 11. Жоао Феликс, 7. Кристиано Роналдо

Селекционер: Роберто Мартинес

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА: 12. Ибрахим Шехич, 3. Адриан Баришич, 5. Саед Колашинац, 6. Синиша Саничанин, 16. Анел Ахедходжич, 21. Амар Дедич, 13. Гойко Цимирот, 18. Амир Хаджиахметович, 10. Миралем Пянич, 11. Един Джеко, 20. Мирослав Стеванович

Селекционер: Фарук Хаджибегич

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР