Отборът на Порто успя да надвие Лацио с 2:1 в

...
Отборът на Порто успя да надвие Лацио с 2:1 в
Коментари Харесай

Пълен обрат зарадва Порто срещу Лацио

Отборът на Порто съумя да надвие Лацио с 2:1 в дуел от 1/16 финалите на Лига Европа. Матия Закани съумя да открие резултат в 23-та минута. Тони Мартинес изравни 15 минути по-късно. В началото на втората част стрелецът оформи крайното 2:1 за домакините.

Началните 20 минути на мача бяха много равностойно, само че без никакви съществени положения пред двете порти. В 23-та минута обаче, с първата си същинска офанзива в мача, Лацио поведе. Луис Алберто съумя да откри непокрития Матия Закани и той преодоля Диего Коста за 1:0.

Домакините се активизираха след този потрес и Тони Мартинес на два пъти заплаши вратата на Стракоша, само че безрезултатно. В 38-а минута обаче точно стрелецът съумя да изравни резултата.

Само 4 минути след започването на втората част домакините стигнаха до цялостен поврат. Жоао Марио пласира чудесно центриране на главата на Тони Мартинес, който още веднъж не сбърка за 2:1.

Настискът на домакините продължи и нови 3 минути по-късно Тони Мартинес принуди Томас Стракоша още веднъж да избавя с опитност. В 65-та минута Матеус Урибе стреля мощно от разстояние, само че право в стената. В тези минути гостите нямаха отговор на натиска на португалците, а Еванлисон беше покрай третия гол в 70-а минута. Ударът му обаче се оказа неакуратен.

До края домакините задържаха резултата и съумяха да се поздравят с основна победа.

Порто - Лацио 2:1

0:1 - Матия Закани (23)

1:1 - Тони Мартинес (38)

2:1 - Тони Мартинес (49)

Ето и съставите на двата отбора:

Порто: Коста, Зайду, Пепе, Мбемба, Жоао Марио, Урибе, Груич, Отавио, Пепе, Мартинес, Виера;

Лацио : Стракоша, Раду, Фелипе, Патрик, Марушич, Алберто, Лейва, Милинкович-Савич, Закани, Педро, Андерсон;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР