Отборът на Пирин (Разлог) завърши на четвърто място в крайното

Отборът на Пирин (Разлог) завърши на четвърто място в крайното ...

Северин Димитров: Участието ни в полуфинали е равносилно на медали.


Отборът на Пирин (Разлог) завърши на четвърто място в крайното класиране на Суперлигата при мъжете. На полуфиналите волейболистите от Разлог се изправиха срещу шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) но не успяха да спечелят и отстъпиха с 0:3 успеха, а бургазлии продължиха на финал. Ето какво каза треньорът на Пирин Северин Димитров в интервю за BGvolleyball.com за цялостното представяне през сезона.

Завършихте на четвърто място в Суперлигата, коментар за сезона?

Мога да кажа, че четвъртото място е успех, с оглед на силната конкуренция и оспорваност, която имаше в първенството. Смятам, че заслужено заехме това място в крайното класиране. 

Има ли разочарование, че не взехте медали?

Разбира се, всеки се стреми към повече. Не успяхме да вземем медали, но участието ни на полуфинали в първенството има същата тежест. Равносилно е на медали.

Не успяхте да се противодействате на шампионите от Нефтохимик на полуфиналите?

Да, Нефтохимик ни победи в три мача. В цялата серия имахме възможност да направим нещо повече само във втория двубой. В него можехме да вземем четвъртия гейм и да докараме мача до тайбрек, където нещата са непредвидими. В другите две срещи Нефтохимик ни надигра категорично. 

Съперникът ли игра много силно, или вие не успяхте да покажете възможности?

Отборът на Нефтохимик игра много силно. Показа много концентрирана игра. Особено в първия мач съперниците ни направиха много асове, цели седемнадесет. Това повлия. Ние не успяхме да покажем нашите възможности. Като цяло Нефтохимик беше по-добрият отбор и в трите мача и заслужено продължава на финал.

Каква е оценката на ръководството на клуба?

Днес имаме събрание и ръководството ще даде своята оценка. Също така днес ще бъде  и последната тренировка на тима, след което съставът ще бъде разпуснат за известно време. 

Твоята лична оценка?

Аз лично съм доволен, определям сезона като успешен. Взех отбор, който не беше предвидено да намери място в четворката на първенството. Спрямо високите бюджети и селекции на останалите отбори в Суперлигата ние направихме много добри мачове.

Има ли състезател, който да отличиш?

Отделен играч не. Целият отбор подходи сериозно. Показахме характер, когато трябва. Особено в последния мач от първенството срещу Хебър, който спечелихме след петгеймова битка. След това показахме  характер и мотивация и срещу корав съперник като Левски в четвъртфиналната серия която спечелихме. Като успешен трансфер мога да кажа, че е привличането на Радослав Попов.

А привличането на разпределителя Франсиско Сотелдо?

Той не успя да играе и да се изяви през първия полусезон. Навлезе във форма едва в края на втората част на първенството. Но бе с решаващ принос за победите в мача с Хебър и срещу Левски.

Ще остане ли той в Пирин?

До колкото знам Сотелдо има договор с Пирин за още един сезон. 

А ще бъдат ли запазени останалите играчи?

Смятам, че ръководството ще запази по-голямата част от състезателите и ще се опита да привлече за новия сезон още едно две нови попълнения.

Ще останеш ли треньор на Пирин?

На този етап още не знам, защото нямам договор. Предстоят ни разговори с ръководството и в следващите дни ще се разбере.

Източник: sportal.bg