Отборът на Пирин (Разлог) завърши на четвърто място в крайното

...
Отборът на Пирин (Разлог) завърши на четвърто място в крайното
Коментари Харесай

Северин Димитров: Участието ни в полуфинали е равносилно на медали

Отборът на Пирин (Разлог) приключи на четвърто място в крайното класиране на Суперлигата при мъжете. На полуфиналите волейболистите от Разлог се изправиха против първенците от Нефтохимик 2010 (Бургас) само че не съумяха да завоюват и отстъпиха с 0:3 триумфа, а бургазлии продължиха на край. Ето какво сподели треньорът на Пирин Северин Димитров в изявление за BGvolleyball.com за цялостното показване през сезона.

Завършихте на четвърто място в Суперлигата, коментар за сезона?

Мога да кажа, че четвъртото място е триумф, предвид на мощната конкуренция и оспорваност, която имаше в шампионата. Смятам, че справедливо заехме това място в крайното класиране.

Има ли отчаяние, че не взехте медали?

Разбира се, всеки се стреми към повече. Не успяхме да вземем медали, само че присъединяване ни на полуфинали в шампионата има същата тежест. Равносилно е на медали.

Не успяхте да се противодействате на първенците от Нефтохимик на полуфиналите?

Да, Нефтохимик ни победи в три мача. В цялата серия имахме опция да създадем освен това единствено във втория дуел. В него можехме да вземем четвъртия гейм и да докараме мача до тайбрек, където нещата са непредвидими. В другите две срещи Нефтохимик ни надигра изрично.

Съперникът ли игра доста мощно, или вие не успяхте да покажете благоприятни условия?

Отборът на Нефтохимик игра доста мощно. Показа доста съсредоточена игра. Особено в първия мач противниците ни направиха доста асове, цели седемнадесет. Това повлия. Ние не успяхме да покажем нашите благоприятни условия. Като цяло Нефтохимик беше по-добрият тим и в трите мача и справедливо продължава на край.

Каква е оценката на управлението на клуба?

Днес имаме заседание и управлението ще даде своята оценка. Също по този начин през днешния ден ще бъде и последната подготовка на отбора, след което съставът ще бъде разхлабен за известно време.

Твоята персонална оценка?

Аз персонално съм удовлетворен, дефинирам сезона като сполучлив. Взех тим, който не беше планувано да откри място в четворката на шампионата. Спрямо високите бюджети и селекции на останалите тимове в Суперлигата ние направихме доста положителни мачове.

Има ли играч, който да отличиш?

Отделен състезател не. Целият тим подходи съществено. Показахме темперамент, когато би трябвало. Особено в последния мач от шампионата против Хебър, който спечелихме след петгеймова борба. След това показахме темперамент и мотивация и против твърд противник като Левски в четвъртфиналната серия която спечелихме. Като сполучлив трансфер мога да кажа, че е привличането на Радослав Попов.

А привличането на разпределителя Франсиско Сотелдо ?

Той не съумя да играе и да се изяви през първия полусезон. Навлезе във форма едвам в края на втората част на шампионата. Но бе с решителен принос за успехите в мача с Хебър и против Левски.

Ще остане ли той в Пирин?

До колкото знам Сотелдо има контракт с Пирин за още един сезон.

А ще бъдат ли непокътнати останалите играчи?

Смятам, че управлението ще резервира по-голямата част от състезателите и ще се опита да притегли за новия сезон още едно две нови попълнения.

Ще останеш ли треньор на Пирин?

На този стадий още не знам, тъй като нямам контракт. Предстоят ни диалози с управлението и в идващите дни ще се разбере.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР