Отборът на Пирин (Разлог) бе напуснат и от другия французин

...
Отборът на Пирин (Разлог) бе напуснат и от другия французин
Коментари Харесай

Още един французин напусна Пирин


Отборът на Пирин (Разлог) бе изоставен и от другия французин в състава си, оповестиха от клуба. След като преди Нова година от отбора си потегли Бери Бартоломеу, с цел да премине в „ Сливнишки воин " в посока отбор от Втора лига се запъти и Жил Лаусън. По подигравка на ориста и той ще играе в тим, който със зъби и нокти ще се бори за оцеляване във Втора лига, откакто той и сътрудникът му се договориха със Созопол за привличането му. 23-годишният нападател се събира още веднъж с досегашния си съотборник в Разлог – Мартин Газиев,който преди нова година се споразумя с крайморския тим. Така в есенната културна столица на България към този момент минава трети играч, откакто там през лятото отиде братовчедът на Мартин Газиев Джейхан Зайденов.

Френският нападател минава в предпоследния от Втора лига с имиджа на голаджия, от който по самопризнание на старши треньора Румен Димов изпитва непълнота, която през есента се е оказала решаваща. Коефициентът на потребно деяние на Жил Лаусън пък е впечатляващ, откакто пристигна в „ Пирин “ в края на септември и в изиграните 12 мача означи 8 попадения, което го подреди на четвърто място в листата на най-хубавите стрелци в югозападна Трета лига.

Така той стана третият футболист, напускащ тима от Разлог като занапред ще излиза наяве дали ще има нови играчи, които ще изоставен планинския град. „ Знам, че има интерес и към други наши футболисти, само че за момента никой от тях не е дал да се разбере, че ще напуща с изключение на Мартин Газиев, Жил Лаусън и Бери Бартоломеу. Хубаво ще бъде да запазим своя гръбнак от есента, само че в последна сметка никой е задържа някого принудително. Жалко е, че ни напущат съществени състезатели, които несъмнено ще ни липсват, само че и това е част от съществуването на всеки клуб. Освен това не може да не бъде комплимент за моята работа като треньор и на екипа ми за качеството на работата ни, откакто играчите ни минават в клубове от по-горна дивизия. Значи сме си свършили работата. Винаги съм споменавал, че сме тим, който да дава опция да се развиват футболисти и да бъде трамплин към техния напредък, което се получава и не може да не ни окуражи. В същото време работим по селекцията на нашия отбора ни, които да заместят напусналите и да имаме конкурентен тим, който да бъде още веднъж фактор в групата ни, “ разяснява старши треньорът Христо Джоджов.

Милчо Максимов

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР