Отборът на Пирин (Благоевград) ще стартира нормално спортно-състезателния сезон 2017/2018.

...
Отборът на Пирин (Благоевград) ще стартира нормално спортно-състезателния сезон 2017/2018.
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград отсече: Пирин ще го бъде!

Отборът на Пирин (Благоевград) ще започва обикновено спортно-състезателния сезон 2017/2018. За това подсигурява кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов, който на нарочна среща с футболистите и управлението на клуба през днешния ден удостовери обезпечен бюджет за тима и идното му присъединяване във второто издание на Първа професионална лига.

Клубът от стадион “Христо Ботев” ще разчита на същия бюджет, с който разполагаше и през последните няколко години, като от общинската хазна се чакат непрекъснатите 700 хиляди лв., а останалите приходи от реклама и телевизионни права ще са в период сред 300 и 500 хиляди. Оставащите и нужни средства от близо милион лв. ще бъдат обезпечени от кмета Атанас Камбитов.

Факт е, че в тази комплицирана обстановка за “орлетата” много компании и предприемачи отхвърлиха финансова помощ. Основен спонсор на Пирин, какъвто беше досега “Благоевград-БТ”, също няма да оказва поддръжка в близкото бъдеще. Въпреки компликациите управлението на клуба и персонално кметът доктор Атанас Камбитов твърдят последователите на “зелените”, че тимът ще бъде още веднъж постоянен, както и неизпълним фактор на терена, какъвто беше през предишния сезон. 


“Орлетата” отпътуват на лагер в Банско в неделя вечерта, като тренировките ще бъдат водени на градския стадион в Разлог. 
Утре, от 11:00 въз основата в Рилци, Пирин играе против новия член на Втора лига Струмска популярност (Радомир). Във вторник пиринци ще играят контрола в Благоевград против тима на Витоша (Бистрица) с начален час 18:00.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР