Отборът на Пари Сен Жермен записа шеста поредна победа от

...
Отборът на Пари Сен Жермен записа шеста поредна победа от
Коментари Харесай

ПСЖ продължава да е непоклатим на върха - 6 от 6

Отборът на Пари Сен Жермен записа шеста поредна победа от началото на шампионата в Лига 1. Парижани стигнаха до поврат при визитата си на Рен и взеха триумф с 3:1. Домакините поведоха в резултата след автогол на Адриен Рабио, само че с голове на Анхел ди Мария, Тома Моние и Ерик Максим Чупо Мотинг първенците трансформираха развоя на срещата.

Домакините започнха по-добре мача и бяха покрай разкриване на резултата още в десетата минута, само че удар на Джеймс Леа Силики бе изчистен от голлинията от Маркиньос. При последвалия корнер обаче бретанците към този момент имаха преднина. Удар с глава на Мбайе Нианг се отклони в Рабио и топката влезе във вратата. Постепенно ПСЖ взе самодейността, само че съумя да стигне до равнене едвам в края на първата част. Тогава Юлиан Дракслер върна обратно една топката от аутлинията, Единсон Кавани я прескочи, оставяйки я за Ди Мария, който с удар по земя я прати в мрежата.

През втората част ПСЖ взе по-сериозно самодейността и още в първата минута можеше да поведе в резултата, само че удар на Кавани срещна гредата. Все отново в 61-ата парижани към този момент бяха напред. Неймар откри чудесно Моние по десния фланг и белгиецът с компактен удар направи 2:1. При това състояние Рен потегли по-смело напред, само че това оголи защитата и в 83-ата минута инкасираха трети гол. Неймар откри Моние по фланга, който подаде към резервата Чупо Мотинг, който означи първия си гол за отбора, с което оформи и крайния резултат.

По този метод ПСЖ продължава да е решително на върха на класирането с актив от 18 точки - оптималният вероятен от първите шест мача. Това е и пет преднина от втория - Лил. Рен от своя страна е на 13-о място със седем точки.

Лига 1 6 кръг, неделя 23 септември  Рен 1:3краен резулат  Пари Сен Жермен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР