Отборът на Пари Сен Жермен записа четвърта поредна победа в

...
Отборът на Пари Сен Жермен записа четвърта поредна победа в
Коментари Харесай

Курсът към титлата за ПСЖ продължава безметежно

Отборът на Пари Сен Жермен записа четвърта поредна победа в шампионата на Лига 1 и се приближи още повече до купата на Франция. Играчите на Унай Емери победиха с 5:2 Страсбург в мач от 26-ия кръг на шампионата. С две попадения се отличи Единсон Кавани, а по едно прибавиха Юлиан Дракслер, Неймар и Анхел Ди Мария. За гостите пък вкараха Жан Аолу и Сетфан Баокен.

Срещата стартира изненадващо и в шестата минута Аолу откри в интерес на гостите, след центриране на Кени Лала. Съвсем скоро обаче ПСЖ изравни. Дракслер възвърне равенството с удар с левия крайник от границата на наказателното поле. В средата на полувремето парижани стигнаха до цялостен поврат и единствено за минута означиха два гола. Първо Неймар направи 2:1 откакто нахлу в наказателното поле и след няколко рикошета се озова на празна врата с топка в крайници, по-късно пък неточност в отбраната на Страсбург подари кълбото на Ди Мария, който вкара трето попадение.

В средата на втората част Баокен понижи резултата с отдалечен удар по земя. Няколко минути по-късно обаче Кавани възвърне спокойствието у домакините и вкара за 4:2, с което и изпревари Златан Ибрахимович като голмайстор номер едно в историята на клуба. Десетина минути преди края пък уругваеца оформи и крайното 5:2.

В класирането ПСЖ остава решително на лидерска позиция с преднина от 12 точки от втория. Столичани са с 68, до момента в който Монако е с 56 и подпечатването на купата наподобява единствено въпрос на време.

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ Лига 1 26 кръг, събота 17 февруари  Пари Сен Жермен 5:2краен резулат  Расинг Страсбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР