Отборът на Пари Сен Жермен се класира за четвъртфиналите на

...
Отборът на Пари Сен Жермен се класира за четвъртфиналите на
Коментари Харесай

ПСЖ си върна на Страсбург и продължава за Купата на Лигата

Отборът на Пари Сен Жермен се класира за четвъртфиналите на шампионата за Купата на Лигата на Франция. Парижани надиграха с 4:2 Страсбург като посетител и по този начин не престават напред в конкуренцията. Унай Емери даде отмора на част от титулярите, като срещата пропуснаха Неймар, Тиаго Силва и Алфонс Ареола, а Килиан Мбапе се пови в последните минути. Въпреки това ПСЖ не срещна особени компликации да си отмъсти на отбора от Източна Франция, който е единственият отбор, който го е побеждавал през този сезон в Лига 1. Анхел Ди Мария, Даниел Алвеш и Юлиан Дракслер бяха точни, а Йоан Салмие си означи автогол за разкриване на резултата. За домакините пък вкараха Жереми Грим и Жереми Блайак.

Резултатът бе открит в 12-ата минута. При едно центриране на Ди Мария в наказателното поле Салмие засече топката в личната си врата. В средата на първата част преднината на ПСЖ към този момент беше 2:0 и още веднъж пристигна след неточност на съперника. Този път вратарят Укиджа бе провинен. Хавиер Пасторе даде извеждащ пас към Ди Мария, само че стражът изпревари аржентинеца. При плонжа си за прибиране на топката обаче я изпусна и я подари на крилото, който на празна врата удвои. Скоро обаче домакините понижиха резултата. Грим получи топката в наказателното поле и някак съумя да я прокара от дребен ъгъл във вратата на Кевин Трап.

В средата на втората част Алвеш вкара трети гол, завършвайки многоходова композиция и пас Tома Моние на на празна врата. В 78-ата минута гостите означиха четвърти гол, като Моние още веднъж бе с основния пас - този път за Дракслер. В самия завършек на мача пък Блайак вкара за повторно във вратата на Трап и по този начин оформи крайното 4:2.

СТРАСБУРГ - ПСЖ 2:4
0:1 Салмие (12-а)
0:2 Ди Мария (25)
1:2 Грим (36)
1:3 Алвеш (62)
1:4 Дракслер (78)
2:4 Блайак (88)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР