Отборът на Пари Сен Жермен победи с 4:0 Дижон в

...
Отборът на Пари Сен Жермен победи с 4:0 Дижон в
Коментари Харесай

ПСЖ подгони головия си рекорд, а Мбапе подгони Меси за “Златната обувка”

Отборът на Пари Сен Жермен победи с 4:0 Дижон в мач от предпоследния кръг на Лига 1. Парижани от дълго време са първенци, само че имат късмет да подобрят головия си връх за един сезон. ПСЖ сега има на сметката си 104 попадения, а върхът им е 108 от предишния шампионат. Попаденията бяха дело на Анхел ди Мария, Единсон Кавани и на два пъти Килиан Мбапе. Младата звезда на ПСЖ към този момент има 32 гола на сметката си за сезона и е единствено на две попадения от Лионел Меси от Барселона в борбата за “Златната обувка” на Европа.

Kylian Mbappe with a brace tonight (so far). He has 32 goals now in Ligue 1 this season, that’s only two less than Messi who leads the Golden Shoe race.

Future Ballon d’Or winner! pic.twitter.com/2ME0xsBmgL
— David Kappel (@kappilinho) May 18, 2019

Кръг преди края парижани са с актив от 91 точки. Рекордът за най-вече точки за един сезон е на парижани от сезон 2015/16, тъй че в този момент няма да може да бъде усъвършенстван. Дижон от своя страна е в доста тежко състояние и кръг преди края е в зоната на изпадащите с 31 точки - на две от Каен, който е на позицията, даваща право на присъединяване в плейофа за оставане против отбор от Втора лига. Лига 1 37 кръг, събота 18 май  Пари Сен Жермен 4:090 минута  Дижон
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР