Отборът на Олимпик Марсилия се класира по много драматичен начин

...
Отборът на Олимпик Марсилия се класира по много драматичен начин
Коментари Харесай

Марсилия оцеля в Залцбург след продължения и е на финал


Отборът на Олимпик Марсилия се класира по доста трагичен метод за финала в шампионата Лига Европа. Френският отбор загуби с 2:1 реванша с Ред Бул Залцбург, само че с общ резултат 3:2 продължава напред.

Въпреки удобния задатък от първия мач, играчите на Руди Гарсия трябваше да се борят до последно за мястото си във финала. След нулево тъждество на почивката, през втората част домакините от Ред Бул съумяха да заличат пасива си от два гола в границите на единствено. Първо Амаду Айдара откри резултата в 53-ата минута, а 12 минути по-късно бранителят на гостите Буна Сар си означи автогол за 2:0.

Редовното време приключи при този резултат и по този начин срещата влезе в продължения. Малко преди края на спомагателните 30 минути Олимпик нанесе своя удар, реализирайки решителен гол, дело на Роландо в 116-ата минута след асистенция на Дмитрий Пайе. Малко по-късно домакините останаха и с човек по-малко поради втори жълт картон на голмайстора Айдара.

Така в последна сметка Марсилия ще спори с Атлетико Мадрид за трофея на 16 май в Лион. Това ще е първият европейски край за френския отбор от 14 години насам и общо пети в тяхната история. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР