Отборът на Олимпик Марсилия се изкачи на втора позиция в

...
Отборът на Олимпик Марсилия се изкачи на втора позиция в
Коментари Харесай

Марсилия се възползва от издънките на Монако и Лион

Отборът на Олимпик Марсилия се изкачи на втора позиция в класирането на Лига 1. ОМ се възползва от неверните стъпки на Монако и Лион и с лека победа над новобранеца Метц с 3:0 като посетител се озова на мястото за сребърните медали в шампионата.

В мача от 15-ия кръг на конкуренцията играчите на Руди Гарсия нямаха особени проблеми и стигнаха до триумфа с голове на Флориан Товен, Луис Густаво и Лукас Окампос. Първите двама се разписаха преди почивката, а третият през втората част. Така Марсилия към този момент има 31 точки - две повече от Лион и Монако, които изгубиха надлежно от Лил и Нант. Метц от своя страна остава на дъното с едвам четири точки и към този момент мисли за завръщането си в Лига 2.

Тулуза позволи загуба от гостуващия Ница, откакто имаше преднина от един гол и човек повече до 80-ата минута на срещата. Анди Делор откри още в третата минута. После бранителят на “орлетата” Данте си изкара два жълти картона и беше изпъден в 40-ата минута. Стигна се и до пропуск от дузпа на Джими Дурмаз в 50-ата. В 80-ата бе отсъдена дузпа и за Ница, превърната в гол от Марио Балотели, а пък и провинилият се Амиен Аду получи червен картон, оставяйки и Тулуза с 10 души. В добавено време Ница даже стигна до цялостния поврат с гол на Басем Срарфи в добавеното време - 1:2. Така играчите на Люсиен Фавър се изкачиха до 14-а позиция със 17 точки. Тулуза пък е с една по-малко и една позиция по-надолу.
Лига 1 15 кръг, сряда 29 ноември  Метц 0:3краен резулат  Олимпик Марсилия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР