Отборът на Олимпиакос, с българския национал Александър Везенков в състава

...
Отборът на Олимпиакос, с българския национал Александър Везенков в състава
Коментари Харесай

Олимпиакос с Везенков триумфира в голямото дерби на Гърция

Отборът на Олимпиакос, с българския национал Александър Везенков в състава си, победи като посетител Панатинайкос със 76:74 (21:21, 25:17, 13:20, 17:16) в дербито от 19-ия кръг в шампионата на Гърция по баскетбол за мъже.

Успехът беше 18-и следващ за Везенков и съотборниците му, които нямат проваляне от началото на акцията и остават водачи във краткотрайното класиране, печелейки постоянния сезон. Панатинайкос е на втора позиция с 14-4.

Спортист номер 1 на България за 2022 година приключи с 9 точки, 6 битки, 2 асистенции и 1 отнета топка за 24:21 минути като титуляр.

Олимпиакос поведе с 46:38 на почивката и макар че през второто полувреме се игра равностойно отборът стигна до крайния триумф и остава непобеден в Гърция от ноември 2021 година насам.

" Зелените ", макар че губеха с двуцифрена разлика, съумяха да понижат изоставането си и имаха последно владеене на топката, само че направиха неверен избор с Дерик Уилямс, който пропусна.

За отбора на Йоргос Барцокас Янулис Ларенцакис беше най-резултатен с 13 точки, Айзея Кенън и Шакийл МакКисик прибавиха по 12.

Дуейн Бейкън приключи със 17 точки за Панатинайкос. Парис Лий вкара 14 точки, а Мариус Григонис се регистрира с 13 точки и 5 битки.

В идващия кръг от локалното състезание Олимпиакос ще гостува на Лаврио на 21 март.

Автор: Ива Кръстева/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР