Отборът на Олд Мамбас успя да надвие Спейс Джемс с

...
Отборът на Олд Мамбас успя да надвие Спейс Джемс с
Коментари Харесай

Шеста победа за Олд Мамбас в Дивизия IV на НАЛБ

Отборът на Олд Мамбас съумя да надвие Спейс Джемс с 63:55 (16:15, 18:15, 17:9, 12:16) в мач от 20-ия кръг на Дивизия IV в Националната аматьорска лига по баскетбол. " Мамбите " последователно увеличаваха преднината си с течението на мача и по този начин записаха шестата си победа в дивизията, разрешила им да запазят осмата си позиция в класирането и да се изравнят с днешния си противник, който пък към момента е седми.


Отборите стартираха с умерено движение и в първата четвърт нито една от двете селекции не се измъкна на повече от рутинните четири точки преднина. Периодът завърши при едноточков задатък за Олд Мамбас - 16:15. През втората десятка " мамбите " разчитаха на дуото Каравастев-Раднев, което осъществя 14 от общо 18-е точки за отбора в частта. Симеон Георгиев от Спейс Джемс пък наниза 8 точки за своя тим в интервала, а резултатът на почивката бе 34:30 за Олд Мамбас.

В частта след паузата Олд Мамбас излязоха по-мотивирани за триумфа и започнаха сериозна серия от 9:0, с която усилиха преднината си на 9 точки. Първият двуцифрен задатък бе точно на тяхна сметка, откакто съумяха да завоюват съревнованието в четвъртината с безапелационното 17:9 и общо 51:39 след три четвърти игра.

Ситуацията не се промени по някакъв сериозен метод в последните 10 минути, което разреши на Олд Мамбас да задържат преднината си и да побеждават с крайното 63:55.

Георги Раднев, Недялко Каравастев и Величко Сарев бяха най-ценни за триумфа на отбора си. Раднев приключи с 16 точки и 10 битки, Каравастев също добави двуцифрен брой точки и битки - 16 пункта и 15 овладени топки, а Сарев направи страховит дуел и бе покрай " трипъл-дабъл " с 11/19/7. Христо Костов пък добави 10 точки за успеха на своите. За Спейс Джемс Симеон Георгиев блесна с 28 точки и 9 битки. Светослав Филипов остави на сметката си 10 точки и 10 битки.

ПРОГРАМА
КЛАСИРАНЕ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР