Отборът на Нюкасъл стигна до изключително ценна победа с 1:0

...
Отборът на Нюкасъл стигна до изключително ценна победа с 1:0
Коментари Харесай

Борбен Нюкасъл излъга Юнайтед на "Сейнт Джеймсис Парк"


Отборът на Нюкасъл стигна до извънредно скъпа победа с 1:0 над Манчестър Юнайтед в мач от 27-ия кръг на Висшата лига. Със извоюваните 3 точки „ свраките “, които до този миг се намираха в зоната на изпадащите, се изкачиха до 13-то място в класирането.

Единственото попадение в срещата бе дело на Мат Ричи в 65-та минута, пристигнало след нелепа обстановка с Крис Смолинг.

Това бе втора поредна загуба за Манчестър Юнайтед в шампионата, с което играчите на Жозе Моуриньо към този момент изостават на цели 16 точки от водача Манчестър Сити. „ Червените дяволи “ сътвориха няколко положителни благоприятни условия в срещата, само че не се възползваха от тях, което в последна сметка им коства провалянето в дуела. Най-чистото състояние за Юнайтед бе през първото полувреме, когато Матич изведе Марсиал самичък против вратаря на „ свраките “. Новото попълнение на „ Сейнт Джеймсис Парк “ Мартин Дубравка обаче направи извънреден дебют в днешния мач и в дадената обстановка сподели забележителен инстикт, отразявайки удара на французина с крайник. Малко по-късно домакините имаха съществени искания за нарушаване в наказателното поле на Смолинг против Гейл, само че съдията не отсъди дузпа. В последна сметка първото полувреме приключи без попадения 0:0.

Още с началните минути на втората част гостите постановиха преса в половината на Нюкасъл, който обаче от своя страна сподели невероятна игра в отбрана. В последна сметка се стигна до 64-та минута, когато централният бранител на „ алените дяволи “ Крис Смолинг симулира в центъра на терена, за което получи подобаващ жълт картон за безсмислената си демонстрация. Последва центриране от страна на Дуайт Гейл, след което топката се озова в Ричи, който с акуратен изстрел я изпрати в мрежата на безпомощния Де Хеа. Играчите на Моуриньо имаха отлична опция да изравнят резултата в заключителниете меинути на дуела, само че още веднъж Дубравка сподели необикновен инстикт и за следващ път резервира вратата си суха.

Така Нюкасъл записа първата си домакинска победа от четири месеца насам и на този стадий се избави от зоната на изпадащите. „ Свраките “ са 13-ти с актив от 28 пункта, до момента в който играчите на Жозе Моуриньо остават втори с 56 точки, на 16 пункта от водача Манчестър Сити. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР