Отборът на Норвегия стана световен шампион по фойерверки и получи

...
Отборът на Норвегия стана световен шампион по фойерверки и получи
Коментари Харесай

Норвегия спечели световното по фойерверки

Отборът на Норвегия стана международен първенец по фойерверки и получи купата на град Панагюрище в провелото се шесто издание на Световното състезание по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘ 2018. Невероятното комбиниране от музика и светлина в едно същинско пиро-музикално шоу на тима на Норвегия завоюва най-вече точки в класирането от журито на шампионата.

Майсторство от огън, цвят, фикция и тон демонстрираха и тимовете от Украйна и Казахстан, които заеха надлежно второто и третото място.

Награждаването на спечелилите бе прочувственият свършек на тридневното Световно състезание по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘ 2018.

Третата и последна вечер на Световното по фойерверки стартира с концертна стратегия на младия гений от Панагюрище Дейвид Белишки. Втора на сцената излезе победителката от четвъртия сезон на „ Х фактор “ Християна Лоизу. С бурни овации бяха посрещнати и музикантите от група „ Deep Zone Project ”.

Началото на пирошоуто бе обещано с впечатляващата подгряваща заря на панагюрската компания „ Огнена хризантема “ ЕООД, а в същинската част, тимът на Украйна взриви небето над Панагюрище.

Третата вечер на Световното състезание по фойерверки продължи с рок шлагери, изпълнени от българската рок-група „ VOICE AND FINGERS “.

Водещи през трите дни на Световното състезание по фойерверки за купата град на Панагюрище, България‘2018 бяха Лазар Вълчев – ефирен водещ в The Voice, финалист в първото издание на българското телевизионно музикално шоу Music Idol, притежател на премията „ Изпълнител на годината „ Хит -1 ” и Александър Иванов – уредник и водещ на „ Плюс фестивал “ в Пазарджик и „ Балкански юношески фестивал “ в Сандански.

В продължение на три дни, площад „ 20-ти април “ бе изпълнен с усмивки, песни, танци, положително въодушевление, нощна приказност от цветове, светлинен дъжд и огнени картини в небето над Панагюрище. Незабравими ще останат страстите и спомените от шестото издание на Световното състезание по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘ 2018, освен за жителите на общината, а и за многочислените посетители, пристигнали от всички краища на страната и чужбина, с цел да се насладят на зрелищното шоу.

Единственото по рода си в България Световно състезание по фойерверки се организира за шеста поредна година в Панагюрище. Организатор и финансираща събитието е Община Панагюрище, съорганизатор - „ Огнена хризантема “ ЕООД. Генерален спонсор на събитието е „ Асарел-Медет ” АД. То се реализира и с финансовата поддръжка на „ Оптикс “ АД. Официален сътрудник на шампионата е пиротехническата компания „ ORION ART “ – Москва, Русия.

Източник и фотоси: Пресцентър на Община Панагюрище
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР