Отборът на Ница изглеждаше способен на знаменито завръщане в шампионатния

...
Отборът на Ница изглеждаше способен на знаменито завръщане в шампионатния
Коментари Харесай

Ница сътвори огромна глупост срещу милионерите от ПСЖ

Отборът на Ница изглеждаше кадърен на популярно завръщане в турнирния двубой против Пари Сен Жермен в 10-ия кръг на Лига 1, но „ орлите” направиха всичко допустимо, с цел да се саботират сами и в последна сметка да изгубят с 1:4 вкъщи.

Шампионът на Франция наложи убийствено движение през първата част и беше цяло знамение, че стигна единствено до две попадения. Както в доста други случаи преди, след паузата в редиците на парижани си пролича безспорно подценяване и Ница получи късмет да мечтае след попадение на Игнатиус Ганаго в средата на втората част. Минути по-късно пристигна и двойната издънка на Уилан Сиприен и Кристоф Ереле, оказали се изгонени в границите на броени мигове. Впоследствие всичко рухна за отбора на Патрик Виейра, който позволи още две попадения.

Още с началния съдийски сигнал ПСЖ показва лице, което сигурно се хареса на Тухел. Гостите насочиха цели 14 изстрела по посока вратата на Валтер Бенитес, като два от тях се трансфораха в голове. Първото попадение падна в 15-ата минута, когато Ница заплати скъпо и прескъпо за желанието да играе с рисково висока преса. Точно с 3 паса, стартирайки от вратаря, топката беше изнесена, а Анхел Ди Мария се оказа в позиция да пробива с нея съсем самичък против вратата. Аржентинецът показва самообладание и осъществя за 1:0.

Шест минути по-късно още веднъж той попадна в прегръдките на съотборниците си. Тома Мюние блесна с извеждащ пас, който на пръв взор остави Ди Мария на позиция за центриране отдясно в пеналта. Бившият ас на Реал Мадрид обаче сподели, че краката му преливат от магия, като извърши популярен прехвърлящ удар от съвсем нулев ъгъл – 0:2.

До почивката гостите направиха не един и два пропуща и това бе главната причина Ница към момента да таи очаквания за нещичко. Очевидно промяната в ПСЖ на капитана Тиаго Силва преди втората част също повлия, тъй като гостите напряко бяха неузнаваеми, а Ница стартира решително да диктува събитията. Тухел опита да промени салдото на силите, изваждайки инертния Ерик-Максим Чупо-Мотинг за сметка на отбранително настроения Лейвин Курзава.

Въпреки напъните на наставника разумното се случи и Ница понижи пасива си. Именно грандиозна неточност на влезлия като запаса Маркиньос разреши на Каспер Долберг пред вратарското поле да отклони, въпреки и по случайност, за Ганаго, чийто шут не остави шансове за вратаря Кейлор Навас.

Точно в минутите, когато еуфорията по трибуните беше най-осезаема пристигна и студеният душ. В 74-ата минута Сиприен работи безусловно ненужно, като стартира да претендира за фаул против себе си, въпреки и офанзивата на „ орлите” да продължаваше. Очевидно французинът се разреши някои обидни реплики към съдията, който не се посвени да надуе свирката да изгони играча за втори жълт картон.

Случката, несъмнено, не мина без голям брой митинги от футболистите на домакините, което докара и до леко сдърпване сред играчи на двата отбора. Именно тогава Ереле удари пестник в лицето на Леандро Парадес, а посредством помощта на ВАР съдията раздаде правораздаване и по този начин Ница към този момент беше с 2 души по-малко на терена.

Оттам нататък за ПСЖ беше елементарно. Килиан Мбапе се появи като запаса в 88-ата минута и се трансформира в катализатор на събитията. Той вкара единствено 5 по-късно за 3:1, а в продължението на срещата асистира за Мауро Икарди, който оформи крайното 4:1.

Във краткотрайното класиране ПСЖ остава водач с 24 точки, отваряйки задатък от 5 пред втория Нант. Ница, от своя страна, заема 9-о място с 13 пункта. Отборът на Виейра е в серия от 4 следващи турнирни мача бе победа, като 3 от общо 5-те им загуби пристигнаха таман в този времеви откъслек.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР