Отборът на Нигерия записа първа победа на Мондиал 2018, след

...
Отборът на Нигерия записа първа победа на Мондиал 2018, след
Коментари Харесай

Нигерия удари Исландия и остана в битката за осминафиналите


Отборът на Нигерия записа първа победа на Мондиал 2018, откакто надделя Исландия с 2:0 в мач от група D на Световното състезание по футбол, игран във Волгоград.

В първия си мач „ супер орлите “ разочароваха изцяло против Хърватия и изгубиха с 0:2, до момента в който исландците съумяха да вземат точка от дуела си с Аржентина и с триумф през днешния ден щяха да се приближат до осминафиналите. Днешната среща стартира с безлична игра и от двата отбора, като „ викингите “ имаха леко преимущество и сътвориха по-опасните положения през първата част, само че не съумяха да осъществят нито едно.

Играчите на Нигерия се подвигнаха след почивката и в 49-та минута поведоха в резултата, откакто Ахмед Муса овладя добре центриране отдясно на Виктор Моузес и с топовен изстрел преодоля Ханес Халдорсон. Тимът на Исландия се опита да потърси изравнителен гол, само че стартира да оставя доста празни пространства в защита и в 75-та минута Муса се възползва от това и се откъсна от бранителите на противника, след което преодоля и Халдорсон, с цел да повиши на 2:0.

Възпитаниците на Хеймир Халгримсон можеха да се върнат в мача в 83-та минута, когато получиха право да изпълнят дузпа за нарушаване на Ебуехи против Финбогасон. Звездата на исландците Гилфи Сигурдсон обаче не уцели вратата от бялата точка и резултатът се резервира до последния съдийски сигнал.

По този метод Нигерия към този момент има три точки и излиза на второ място в групата зад водача Хърватия, до момента в който Исландия е на трета позиция с една точка, колкото има и Аржентина. Хърватите към този момент си осигуриха място във етапа на елиминациите, до момента в който втория осминафиналист ще стане явен след изиграването на последните мачове от групата във вторник от 21:00 часа българско време, когато Исландия среща Хърватия, а Нигерия се изправя против Аржентина. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР