Отборът на Нигерия победи с 2:0 Исландия във втория мач

...
Отборът на Нигерия победи с 2:0 Исландия във втория мач
Коментари Харесай

Нигерия би Исландия с 2:0

Отборът на Нигерия победи с 2:0 Исландия във втория мач на двата тима от Група “D ” на Мондиал 2018. И двете попадения паднаха през втората част и бяха дело на Ахмед Муса.
“Викингите” пропуснаха да се върнат в мача малко преди края на срещата, когато Гилфи Сигурдсон не съумя да вкара от дузпа, отсъдена след поредна помощ от страна на ВАР.

Доволни от развиването на мача могат да бъдат и в Аржентина, които резервират действителни шансове за класиране към елиминационната фаза, макар слабите си първи два мача и единствената си точка досега. За задачата гаучосите ще би трябвало да победят Нигерия в последния си дуел и да се надяват Исландия да не победи Хърватия в другата среща. Има вид Лео Меси и компания да се класират напред даже и северняците да победят балканците, само че тогава ще би трябвало да подобрят головата разлика на Исландия. В момента “викингите” са с - 2, а Аржентина с -3. В момента и двата отбора са с по една точка.

Атаката на Исландия бе водена от Алфред Финбогасон и Йон Дади Бьодварсон. От задни позиции най-големите рискове идваха от Гилфи Сигурдсон и Биркир Бярнасон. На вратата пък още веднъж бе направилият отличен мач против гаучосите Ханес Халдорсон, само че този път не съумя да бъде воин за отбора си.

Нигерия пък разчиташе на смяна в офанзива и Ахмед Муса и Келеши Инхаеначо бяха в нахлуване, за разлика от първия мач, когато останаха на пейката при първия съдийски сигнал. Виктор Моузес и Брайън Идову пък тормозеха исландците по двете крила.

Още във втората минута на срещата Исландия имаше късмет да открие резултата, само че ударът от фал на Сигурдсон бе избит от вратаря Франсис Узохо в корнер. Три минути по-късно още веднъж той бе на стрелкова позиция, само че шутът му бе заловен от стража без проблеми.

До края на първата част заплахите пред двете порти на процедура липсваха. Единствено статичните положения предвещаваха нещо по-интересно, само че в последна сметка и те не доведоха до чисти положения за двата отбора.

В началото на втората част резултатът бе открит от Нигерия. В 49-ата минута Виктор Моузес напредна по дясното крило и последва подаване към Муса в наказателното поле, който овладя чудесно топката и с мощен удар я прати в мрежата.

Последва напън на Исландия, който обаче не носеше мечтаните рискове пред вратата на противника. Нигерия от своя страна действаше доста рисково на контраофанзива.

В 73-ата минута Муса нацели горната греда над Халдорсон. Само 60 секунди по-късно обаче нападателят бе непогрешим. След като получи топката по лявото крило Муса нахлу в наказателното поле, освободи се от бранител, преодоля вратаря и направи 2:0.

Десетина минути преди края на срещата Исландия получи опция да се върне в мача, откакто ВАР още веднъж се намеси. При едно влизане в наказателното поле на Финбогасон бе препънат от Ебуехи. Първоначално съдията уточни навън, само че след сигнал от видео съдиите прегледа повторенията и уточни бялата точка. Зад топката застана Сигурдсон, само че ударът му бе доста неакуратен и отиде над вратата.

Пропускът обезкуражи Исландия и " викингите " не съумяха да основат нищо рисково пред вратата на нигерийците до края на мача. Африканците от своя страна можеха да стигнат и до трети гол с рисковите си контраатаки, само че пропуснаха, оповестява Спортал.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР