Отборът на Нефтохимик елиминира Черноморец от надпреварата за Купата на

...
Отборът на Нефтохимик елиминира Черноморец от надпреварата за Купата на
Коментари Харесай

Нефтохимик удари Черноморец и за Купата на аматьорската лига

Отборът на Нефтохимик отстрани Черноморец от конкуренцията за Купата на Аматьорската футболна лига в първия кръг от регионалната фаза на шампионата. На стадион Лазур „ шейховете “ се постановиха с 3:1 над градския си противник. Това бе вторият път от началото на спортната година, в който „ зеленият “ отбор показва безспорното си предимство над „ акулите “. В първия кръг от шампионата на Трета лига момчетата на Диян Петков победиха с 3:0 тима на Радостин Кишишев.

В днешния мач за Купата резултатът бе открит в 15-та минута посредством Даниел Стоянов. Той засече центриране на Даниел Андреев и стреля диагонално от границата на наказателното поле, прехвърляйки вратаря на Черноморец – Владислав Тотев. След няколко минути Михаил Георгиев удвои задатъка на „ шейховете “ след добре развита многоходова офанзива.

Веднага по-късно гостите понижиха резултата. При неточност в центъра Жулиен Парушев напредна в наказателното поле и откри непокрития Лъчезар Иванов, който се разписа за 1:2. В 48-ма минута домакините получиха право да изпълнят дузпа, откакто Стойко Иванов бе спънат в наказателното поле. От бялата точка Цветан Филипов бе непогрешим, оформяйки крайното 3:1.

В идващия кръг от шампионата Нефтохимик ще играе със Звезденбург. Срещата е планувана за 3-ти октомври, сряда. В шампионата на Югоизточната Трета лига пък за „ шейховете “ следва значимо посещение на един от главните съперници за първото място – Марица /Пловдив/. Мачът е в събота /29.10/, от 17:00 ч.

Снимка: Пресслужба на Нефтохимик
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР