Отборът на не пропусна да накаже слабия резултат на преследвача

...
Отборът на не пропусна да накаже слабия резултат на преследвача
Коментари Харесай

Ман Сити „пипа“ титлата след икономичен успех срещу Брентфорд

Отборът на не пропусна да накаже слабия резултат на преследвача Ливърпул против Лестър Сити (0:1) и победи със същия резултат Брентфорд като посетител в следващ мач от кръга в британския футболен хайлайф. Единственият гол падна през първата част, когато в 16-ата минута Фил Фодън порази „ пчеличките “ и на процедура спомогна на тима си да се откъсне на към този момент девет точки пред мърсисайдския клуб.
Безспорен факт е, че на „ Брентфорд Къмюнити Стейдиъм “ отборът, воден от Томас Франк, игра мощен футбол и опита да вземе нещо от срещата с „ жителите “, само че шансът и Едерсон Мораес възпряха „ пчеличките “ да вземат най-малко точка. Така те останаха на 11-ото място с 20 точки.
Още след 120 секунди игра гостът можеше да излезе напред в резултата, само че подаване на Де Бройне към Грийлиш бе пресечено от Ийтън Пинък. В четвъртата пък Баптист опита мощен удар отдалеко, само че неопределено. В 12-ата „ пчеличките “ бяха доста покрай гола, само че удар на Уиса бе отразен от Едерсон, а в 16-ата първенецът чисти от голлинията си, откакто Фернандиньо бе там да отърве своите.
Секунди по-късно след всички позитиви за домакините Сити излезе напред в резултата, откакто Де Бройне видя Фодън, който приключи нападението, а голът бе преразгледан с ВАР поради засада, само че при него се видя, че обстановката е чиста.

В 31-ата минута се откри нова опция пред хората на Гуардиола. Габриел Жезус проби отдясно и нахлу в наказателното поле. Бразилецът насочи подъл удар, който беше блокиран от Баптист. Десетина минути по-късно нападателят на домакините Айвън Тони настъпи падналия на тревата Фернандиньо. Съдията обаче подмина обстановката и не наказа нападателя. В продължението на първата част Фернандиньо получи пред наказателното поле и насочи тежък удар, който попадна в главата на Матиас Йенсен.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Със старта на втората част Де Бройне центрира в наказателното поле, където Фодън изпревари Понтус Янсон и насочи с глава към далечния ъгъл, само че прати топката навън. В 50-ата минута гол на водача във Висшата лига беше анулиран, откакто Жезус получи отдясно и качи топката на главата на Фодън, който порази задачата, само че беше зад защитата на " пчеличките ".


В 65-ата минута Кевин Де Бройне насочи компактен изстрел от разстояние, само че топката се отби в десния непряк дирек на Алваро Фернандес.
Три преди края на постоянното време Аймерик Лапорт означи втори гол в срещата, откакто с глава прати топката във вратата на Брентфорд за 2:0. Голът бе прегледан посредством ВАР и след намесата на системата видя напълно дребна засада на Лапорт и попадението бе анулирано.
В добавеното време на срещата Габриел Жезус шутира мощно по диагонала, само че Фернандес отрази.
Фернандес – Томпсън, Пинък, Сьоренсен, Янсон, Баптист, Виса, Йенсен, Ониека, Роерслев, Туни
МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон – Аке, Кансело, Лапорт, Диаш, Фернандиньо, Силва, Де Бройне, Грийлиш, Жезус, Фодън
Тимът на Пеп Гуардиола е в страхотна форма и посредством грешките на Челси и Ливърпул съумя да натрупа задатък на върха във краткотрайното класиране (6 точки). Новакът в шампионата Брентфорд е на 14-о място с 20 точки след 17 изиграни мача.

В последния кръг Сити вкара шест гола на Лестър на " Етихад ", само че остави неприятни усещания, допускайки три в личната си врата и то при резултат 4:0.
Брентфорд от своя страна е в серия от две следващи загуби с по 0:2 - от Челси и от Брайтън.
Хосеп Гуардиола ще бъде без контузения Джон Стоунс и болния Кайл Уокър, а Томас Франк няма да може да разчита на Чарли Гууд, Брайън Мбемо, Рико Хенри и Мадс Расмусен.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР