Отборът на Наполи записа категорична победа с 4:1 над Лацио

...
Отборът на Наполи записа категорична победа с 4:1 над Лацио
Коментари Харесай

Лацио подразни Наполи, но си изпати

Отборът на Наполи записа безапелационна победа с 4:1 над Лацио и се завърна на върха в класирането на Серия А за сметка на Ювентус. Играта на котка и мишка сред двата отбора продължава като разликата сред тях остава единствено една точка. В петък „ остарялата госпожа “ надделя Фиорентина с 2:0, само че водачеството им продължи по-малко от 24 часа, откакто Наполи не позволи изненада против Лацио на „ Сан Пауло “.

Лацио не бе побеждавал отбора на Наполи от май 2015 година, когато столичани се постановиха с 4:2 и предрешиха битката за местата, даващи право на присъединяване в Шампионската лига. Оттогава насам обаче, последваха четири загуби за „ римските орли “ и едно тъждество, при които те позволиха цели 15 гола и вкараха единствено две попадения.

Мачът през днешния ден стартира чудесно за гостите, които съумяха да излязат напред в резултата още при първата си по-сериозна заплаха пред вратата на Наполи.

След офанзива отдясно в 4-ата минута, Чиро Имобиле центрира добре в наказателното поле, където Де Врай се пребори с двама бранители на домакините и насочи топката във вратата за 1:0. Де Врай откри резултата и в първия мач сред двата отбора през сезона на „ Олимпико “, когато Наполи обърна и се наложи с 4:1.

Изравнителният гол за Наполи пристигна малко преди почивката. Жоржиньо откри с отличен пас Кайехон, който се измъкна ужасно от опита за изкуствена засада от страна на гостите, и останал самичък против вратаря, с лекост осъществя за 1:1.

През второто полувреме Наполи сподели, че няма никакво желание да губи скъпи точки в битката си за купата с Ювентус и безусловно отхвърли своя съперник от каквото и да е било.

Вторите 45 минути не започнаха по най-хубавия метод за Лацио. След поредност от офанзиви към вратата на гостите, бразилецът Уолъс си осъществя безразсъден автогол, с който Наполи поведе в резултата.

Като че ли точно това попадение в мача пречупи очакванията на гостите за освен това. Само две минути след автогол на бразилеца, Наполи вкара и трети гол. Този път прецизен бе Марио Руи.

Точка на разногласието постави Драй Мертенс в 73-ата минута след отлична игра и композиция с Пьотр Желински.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР