Отборът на Наполи успя да победи драматично Верона с 2:1

...
Отборът на Наполи успя да победи драматично Верона с 2:1
Коментари Харесай

Наполи се върна към победите след късен обрат срещу Верона

Отборът на Наполи съумя да победи трагично Верона с 2:1 в мач от 22-ия кръг на Серия А. Гостуващият отбор поведе, а италианският първенец стигна до късен поврат, с който се върна към успехите. Наполи загуби последните си два двубоя - против Интер за Суперкупата на Италия и Лацио за състезание

Наполи стартира срещата по-добре, още в първите минути шут на Джовани Симеоне бе блокиран. В 10-ата минута на мача пък Кварацхелия се оправи със бранител на Верона и шутира към десния ъгъл на вратата. Лоренцо Монтипо обаче го отхвърли с брилянтно избавяне.

Три минути по-късно още веднъж грузинецът сътвори неприятности за гостите. Той овладя топката и стреля от границата на наказателното поле. И този път противниковият пазач се оправи чудесно и мазета.

В 23-ата минута Тиджани Нослин стигна до отбита топка и я насочи към вратата на Наполи, само че осъществяването му не бе задоволително положително.

Четири минути по-късно Хвича Кварацхелия стреля над напречната греда от ръба на пеналтерията. Две минути преди края на първото полувреме пък Микаел Форолуншно овладя подаване в наказателното на домакините и шутира. Топката обаче прелетя настрана от десния непряк дирек.

В началото на второто полувреме Верона пропусна няколко положителни благоприятни условия. Първо Диего Копола не съумя да се разпише в 47-ата минута, откакто прати топка от близко над напречната греда. Две минтуи по-късно Дарко Лазович също пропусна обещаваща опция, откакто съумя да стреля от границата на наказателното. Голини обаче избави.  Секунди по-късно Давид Кабал стигна до топката при последвалия корнер, само че той не откри задачата.

В 54-ата минута Джовани Симеоне пропиля отлична опция и от близко не съумя да проедоле Монтипо.

В 72-ата минута падна първия гол, откакто Томаш Суслов центрира от директен свободен удар, а там Деиго Копола с глава прати топката в мрежата.

Гостите съумяха да задържат преднината си седем минути. В 79-ата Йеспер Линдстрьом откри Сирил Нгонге, а той се възползва идеално от разбъркването в противниковото наказателно и вкара за 1:1.

Четири минути по-късно Джовани Симеоне имаше късмет да донесе цялостния поврат на неаполитанците. Стражът на Верона обаче блесна с нова отлична интервенция.

Все отново обратът пристигна в 88-ата минута, когато Хвича Кварацхелия се разписа. Той съумя да откри пространство и от границата на наказателното поле вкара хубав гол, шутирайки в горния десен ъгъл.

С този триумф Наполи събра актив от 35 точки и се изкачи на седмото място най-малко краткотрайно. Верона остава в зоната на изпадащите, заемайки 18-ата позиция с 18 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР