Отборът на Наполи удари зловещо гостуващия Интер, след като го

...
Отборът на Наполи удари зловещо гостуващия Интер, след като го
Коментари Харесай

Фиаско от Наполи рискува мястото на Интер в ШЛ

Отборът на Наполи удари злокобно гостуващия Интер, откакто го победи с 4:1 при семейството си в мач от 37-ия кръг в италианската Серия А. По този метод „ нерадзурите” останаха на четвъртото място с 66 точки, на точка пред градския зложелател – Милан (65), кръг преди края и съществено рискува присъединяване си в Шампионската лига през идващия сезон, в случай че не успее да победи Емполи в семейството си в последния кръг. Наполи от своя страна е непреклонен от втората позиция и записва 79 точки след 37 изиграни мача, като е на 13 пункта пред четвъртия Интер, както и от третия Аталанта (66).

Головата фиеста на „ Сан Паоло” започва в 16-ата минута с гол на Пьотр Зиелински, а Дрийс Мертенс в 61-ата удвои, с цел да дойдат два гола на Фабиан Руис (71’ и 79’). Мауро Икарди въпреки всичко върна едно попадение за гостите в 81-ата минута, с цел да снеме малко от срама за миланския отбор при гостуването на юг.

Наполи надигра по повече от безапелационен съперника си и напълно закономерно стигна до триумфа против едва играещия в неделния ден тим на Интер Милано.

Първата обстановка в мача бе на сметката на домакините и тя пристигна едвам 180 секунди след началото на мача. Кевин Малкюи центрира остро отдясно за Дрийс Мертенс, а белгийският нападател на Наполи стреля мигновено, само че над вратата на Ханданович. Единадесет минути по-късно пък полският нападател на домакините Аркадиуш Милик можеше да открие резултата с удар от близко, само че той бе неакуратен и нулите се резервираха. Все отново в 16-ата минута Пьотр Зиелински поведе отбора от Неапол напред със злокобен удар отдалеко, а топката влезе в горния десен ъгъл на босненския пазач на Интер – 1:0.

В рамките на 120 секунди в края на полувремето, сред 37-ата и 39-ата, Интер можеше да изравни, а даже и да поведе в резултата. Лаутаро Мартинес стреля добре, само че с крайник Орестис Карнезис мазета, а по-късно Наинголан прати топката над вратата на домакините.

В началото на втората част Интер още веднъж можеше да изравни резултата, само че удар на Лаутаро бе блокиран от Калиду Кулибали, а в 61-ата Наполи удвои актива си против „ нерадзурите”. Хосе Кайехон центрира добре топката към Мертенс, който се освободи от Жоао Миранда и стреля с глава, с цел да направи 2:0.

Шест по-късно пък Перишич отклони топката за Даниеле Д’Амброзио, който насочи удар, а гръцкият вратар на Наполи съумя да отклони топката току преди тя да бъде довкарана от Лаутаро. Миг по-късно още веднъж аржентинецът насочи удар, който бе изчистен от голлинията от Кулибали.

В 71-ата минута обаче Фабиан Руис вкара трети гол във вратата на Интер и на процедура постави точка на разногласието сред двата отбора. Отбраната на гостите позволи огромна неточност, след което последва удар на Милик, само че Ханданович отрази удара. Топката обаче стигна в Малкюи, който незабавно видя Руис, а халфът не пропусна да означи в опразнената миланска врата – 3:0.

В 79-ата минута пък още веднъж Фабиан Руис бе прецизен за неаполитанците, откакто овладя отляво и си поведе топката, стреляйки мощно в близкия ъгъл на Ханданович. Дори шпагатът, който бе изработен от Миранда обаче бе непълен, с цел да се предотврати четвъртия гол за Наполи.

В 81-ата влезлият като запаса Мауро Икарди върна един гол за Интер, откакто бе фаулиран за дузпа и собственоръчно се нагърби с осъществяването ѝ. Аржентинският нападател стреля невъзмутимо в десния ъгъл на Карнезис и понижи за 1:4.

В последния кръг в Серия А Интер приема Наполи на „ Джузепе Меаца”, до момента в който Наполи ще гостува на Болоня в Реджо Емилия за завършек на акцията си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР