Отборът на Наполи се реваншира на своите фенове за неудачите

...
Отборът на Наполи се реваншира на своите фенове за неудачите
Коментари Харесай

Милик избухна и върна Наполи във верния коловоз

Отборът на Наполи се реваншира на своите почитатели за неудачите си в Серия А и взе резонна победа с 2:0 над Верона в 8-ия кръг на калчото. Критикуваният от началото на сезона нападател Аркадиуш Милик най-накрая прекъсна головата си суша и стана създател на двете попадения. Гостуващият отбор, от своя страна, удължи една извънредно отрицателна поредност, регистрирайки 11-о следващо проваляне на „ Сан Паоло”.

Началото на мача обаче не беше по този начин положително за домакините, защото Верона несъмнено започва по-добре. В 18-ата минута Дарко Лазович направи впечатляващ рейд в наказателното поле и нанесе доста мощен шут към долния десен ъгъл, който изискваше намесата на вратаря Алекс Мерет. Това отвори късмет пред Матия Дзакани да насочи добавка, но стражът на неаполитанци съумя да се изправи в точния момент и отрази отново. Геройствата му напълно не завършиха, тъй като Мерет избави и втора добавка, дело на Мариуш Степински.

В 21-ата минута Дзакани още един път тества рефлексите на Мерет, който беше заставен с тъга да избива в ъглов удар.

На този декор откриващият гол на Милик пристигна в доста сполучлив миг – с цел да пресече инерцията на Верона. Кайехон даде пас пред себе си за Фабиан Руис, който се бе присъединил надълбоко напред по лявото крило. Испанският национал центрира безупречно по тревата от сложна позиция, а във вратарското поле Милик протегна крайник и отклони топката около вратаря Марко Силвестри – 1:0.

След почивката Милик още веднъж направи разликата във значим миг. В 67-ата минута Наполи получи директен свободен удар по левия фланг, а Лоренцо Инсиние опита нещо срещно сред центриране и изстрел към близкия ъгъл. Полският таран на Наполи изтича преди всички и подложи крайник, с цел да изпрати топката с спомагателна мощ в близкия горен ъгъл – 2:0.

Верона напълно не се съобщи и в 71-ата минута Марко Давиде Фараони насмалко да изравни. Неговият шут от 14-15 метра обаче профуча около десния дирек. Пет минути след него Мараш Кумбула се измъкна от пазача си при ъглов удар и засече центрирането на Мигел Велосо, но и неговият изстрел не попадна в очертанията на вратата.

Във краткотрайното класиране Наполи не помръдна от 4-ата позиция, като събра актив от 16 точки, на една зад третия Аталанта, който по-рано през днешния ден направи 3:3 против Лацио. Ювентус и Интер водят в класирането със надлежно 19 и 18 пункта. Верона, въпреки това, се намира на 13-о място с 9 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР