Отборът на Наполи постигна трудна победа с минималното 1:0 над

...
Отборът на Наполи постигна трудна победа с минималното 1:0 над
Коментари Харесай

Късен гол на Наполи повали Специя и Христов

Отборът на Наполи реализира сложна победа с минималното 1:0 над гостуващия Специя в първия дуел от шестия кръг на Серия " А ". Родният национал Петко Христов влезе в игра за „ орлетата “ в 70-ата минута.

През първата част „ партенопеите “ сътвориха доста повече голови положения в съпоставяне със своя съперник, само че все пак не съумяха да застрашат съществено вратата на гостите. Все отново преди почивката имаше две любопитни обстановки. В първата от тях новата звезда на домакините Хвича Кварацхелия промуши топката сред краката на двама съперникови играчи в границите на няколко секунди, а при втората неговият ментор Лучано Спалети нададе писклив зов при неточност на Елиф Елмас.

През второто полувреме Наполи продължи да атакува и да опитва голям брой удари, само че Специя заигра по-смело и също сътвори положения, като по този начин в 72-ата минута на Амир Рахмани му се наложи да почисти топката пред голлинията след отиграване на Якуб Кивиор. Неаполитанците обаче бяха тези, които в последна сметка означиха надвит гол. Това се случи чак в 89-ата минута, когато Джакомо Распадори се разписа с шут по земя след асистенция на Ървинг Лосано и по този начин вкара първото си попадение с екипа на отбора. Малко преди края Спалети беше изпъден с червен картон след препирня с човек от противниковия щаб.

Така Наполи презве първото място в класирането с актив от 14 точки, до момента в който Специя остана на 14-ата позиция с 5 извоювани пункта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР