Отборът на Монтана спечели гостуването на Хебър (Пазарджик) с 3:1

...
Отборът на Монтана спечели гостуването на Хебър (Пазарджик) с 3:1
Коментари Харесай

Монтана матира Хебър

Отборът на Монтана завоюва гостуването на Хебър (Пазарджик) с 3:1 в мач от 3-ия кръг на Втора лига. Тимът Владимир Иванов-Фугата показва, че е по-обигран и по-опитен, реализирайки се своите шансове в основните моменти. Попаденията за спечелилите означиха Атанас Илиев (42), Николай Цветков (54) и Николай Минков (62), до момента в който Тодор Чаворски беше прецизен в 50-ата минута за моменталното 1:1. Така " зелените ", които нямаха позволен гол до този миг в шампионата, записаха първо проваляне. Монтанци пък с втория си следващ триумф се изкачиха на второ място със седем точки. Завърналият след 12-годишна пауза състав на Хебър в професионалния футбол остана с шест точки.

Ники Митов още веднъж заложи на 3-5-2, като пред Петър Дебърлиев в защита действаха младият Томислав Папазов, Асен Георгиев и Димитър Везалов. Цветелин Тонев и Божидар Васев бяха външните халфове, до момента в който капитанът Янко Ангелов, Адриан Краев и Георги Андонов бяха зад Тодор Чаворски и Даниел Пехливанов.

Фугата пък на 4-2-3-1. Пред Васил Симеонов в защита започнаха Васил Христов, Иван Михов,Костадин Гаджалов и Преслав Петров. Димитър Илиев и Владимир Айтов бяха опорните полузащитници, а Тони Тасев, Николай Цветков и Николай Минков действаха зад Атанас Илиев.

Пред цялостните трибуни на градския стадион в Брацигово играчите на Николай Митов бяха по-активни през първата част, само че Чаворски и Пехливанов пропуснаха положителни благоприятни условия. Малко преди края на полувремето голмайсторът на гостите Атанас Илиев беше прецизен. Таранът беше открит с центриране отляво на Тони Тасев, който тормозеше от самото начало Томислав Папазов. Илиев спря топката сред Асен Георгиев и Димитър Везалов, след което без проблем се разписа. Попадението е второ за сезона за голаджията на Монтана.

Втората част стартира с напън на " зелените ", което даде резултат в 50-ата минута. Тогава Чаворски беше прецизен с глава за 1:1. Юношата на Левски също вкара своя втори гол в тази акция, като се разписа и при първото домакинство на отбора при триумфа с 3:0 над Спартак (Плевен). Хебър потегли да обръща резултата, само че Краев пропусна да овладее едно подаване и да донесе цялостен поврат.

В 54-ата минута обаче Николай Цветков попари отбраната на домакините, която изпитваше съществени компликации в този мач. Бившият състезател на ЦСКА стреля, вратарят Дебърлиев мазета, а той при добавката вкара за 1:2. Няколко минути Николай Минков шокира хебърци с трето попадение. Крилото беше изведен зад отбраната и също означи дебютното си попадение за Монтана.

По-опитният състав на Монтана стартира да управлява мача и записа значима победа по пътя към efbet Лига, до момента в който към 1300 почитатели останаха разочаровани от провалянето, до момента в който към 40 последователи пристигнали от Монтана изпратиха играчите си с овации.

Хебър - Монтана 1:3

0:1 Илиев (42)
1:1 Чаворски (50) 1:2 Минков (54)
1:3 Цветков (62) Втора лига 3 кръг, събота 3 август  Хебър (Пазарджик) 1:3краен резулат  Монтана
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР