Отборът на Милан ще играе в Шампионската лига и през

...
Отборът на Милан ще играе в Шампионската лига и през
Коментари Харесай

Оливие Жиру донесе успеха на Милан срещу Ювентус и осигури място в Шампионската лига за росонерите

Отборът на Милан ще играе в Шампионската лига и през идващия сезон, а това стана факт след минималния триумф с 1:0 като посетител на Ювентус в среща от предпоследния 37-и кръг на Серия " А ".

С успеха " росонерите " събраха 67 точки на 4-ото място и сигурно не могат да бъдат изместени по-надолу в подреждането в оставащия един дуел до края на акцията. По този метод футболистите на Стефано Пиоли се причисляват към тимовете на Наполи, Интер и Лацио, които към този момент си подсигуряваха присъединяване в най-престижния европейски клубен шампионат наесен.

Припомняме ви, че Рома също може да се класира за Шампионската лига, в случай че в сряда (31 май) победи в шампионата Лига Европа, побеждавайки на финала Севиля.

Ювентус пък за първи път от сезон 2011/12 ще остане отвън шампионата на богатите, защото " бианконерите " са на 7-ата позиция с актив от 59 точки и в последния кръг могат да се изкачат най-вече до 5-ото или 6-ото място, което ще им разреши да играят в Лига Европа, тъй като в противоположен случай " Старата госпожа " ще би трябвало да се задоволи с място в Лигата на конференциите.



Късно нощес в Торино момчетата на Макс Алегри започнаха по-добре срещата в търсене на наложителен триумф, само че през първата част стражът на Милан Майк Менян се регистрира с значима интервенция след удар на Куадрадо, а малко по-късно Анхел Ди Мария пропусна да означи от преференциална позиция.

Така се стигна до 40-ата минута, когато Давиде Калабрия центрира отдясно и качи топката на главата на Оливие Жиру, който я насочи неспасяемо във вратата на Войчех Шчесни за 1:0 в интерес на Милан.

През второто полувреме сериозните рискове липсваха и пред двете порти, което в последна сметка разреши на " росонерите " да удържат нежния си задатък и по този начин за трета поредна година ще бъдат част от Шампионската лига, откакто през този сезон доближиха до полуфиналите на конкуренцията.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР