Отборът на Милан ще играе Лига Европа. Росонерите спечелиха обжалването

...
Отборът на Милан ще играе Лига Европа. Росонерите спечелиха обжалването
Коментари Харесай

Обрат: Милан ще играе в Лига Европа

Отборът на Милан ще играе Лига Европа. " Росонерите " завоюваха обжалването пред Спортния Арбитражен Съд (ТАС) против решението на УЕФА да ги извади от европейските клубни шампионати през сезон 2018/2019 година.

На 27 юни УЕФА глоби седемкратния европейски първенец поради нарушение на финансовия феърплей, по-специално на критерия за равновесие. Става въпрос за интервала 2014-2017 година, когато отпред на клуба беше Силвио Берлускони. Другият аршин беше, че досегашният притежател Йонхон Ли по този начин и не съумя да даде финансова гаранция на клуба и да се обоснове пред европейската футболна централа, от кое място идват капиталите му и по какъв начин ще покрие отговорностите. Както е известно, той загуби " росонерите " на 10 юли. Тогава Хедж фондът " Елиът Мениджмънт “ пое контрола над 18-кратния първенец на Италия, откакто китаецът Йонхон Ли не съумя да откри 32 милиона евро, с цел да вдигне капитала на " росонерите " и пропусна периода за връщане на заема към " Елиът ".

Американският капиталов фонд, който ръководи активи над 34 милиарда $ по данни на 2017 година, подсигурява, че най-малко три години ще се ангажира с развиването на миланския гранд, като се приказва за съществено развиване на маркетинга и построяването на нов стадион.

Именно това беше козът, на който " росонерите " разчитаха в обжалването, което през вчерашния ден продължи над 12 часа и половина, като даже пропадна обедната отмора. Делегацията на Милан от 10 индивида, която беше водена от административния шеф Марко Фасоне и представителя на " Елиът " Франк Туил, заложи на карта, че клубът към този момент има ясно бъдеще, финансова непоклатимост. " Росонерите " се опазиха и с това, че УЕФА е била доста по-мека против Пари Сен Жермен, Манчестър Сити и Интер, които са минали с доста по-леки санкции с нарушаването на финансовия феърплей през последните години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР