Отборът на Милан на практика се сбогува с мечтата да

...
Отборът на Милан на практика се сбогува с мечтата да
Коментари Харесай

Милан се сбогува с мечтите за Шампионската лига

Отборът на Милан на процедура се сбогува с фантазията да се завърне в Шампионската лига от новия сезон, откакто приключи 1:1 с борещия се за оцеляване Сасуоло в последния дуел от 31-ия кръг на Серия А. Седем кръга преди края на шампионата " росонерите " изостават на 8 точки от заветното четвърто място, което сега се заема от Рома и е на седем от петия Интер.

Противно на логиката гостите откриха посредством Матео Политано четвърт час преди края на дуела на " Сан Сиро ", като това беше пето попадение за сезона за нападателя на Сасуоло, който в предишния кръг вкара и против Наполи. Пет минути преди края Милан се добра до равенството посредством резервата Никола Калинич, който не се беше разписвал от дебютния мач на треньора Дженаро Гатузо на 3 декември м.г. За хъпватина това също беше пети гол за акцията.

Освен разочароващия резултат, Милан понесе и различен сериозен удар. В заключителните минути капитанът Леонардо Бонучи получи жълт картон, който го извади от присъединяване в идния мач с Наполи.

The boys are here!
Buona sera ragazzi! #dieselxacmilan #MilanSassuolo pic.twitter.com/RS9ilMHTjZ
— AC Milan (@acmilan) April 8, 2018
Любопитен факт към дуела е, че това беше първо тъждество сред двата отбора в историята. До този миг успеха бе отивала пет пъти на сметката на “росонерите”, а “неровердите” се бяха поздравявали с четири триумфа над именития си противник.

#MilanSassuolo: neroverdi così dal primo minuto

(3-5-2) Consigli; Lemos, Acerbi, Peluso; Lirola, Mazzitelli, Sensi, Missiroli, Rogerio; Berardi, Politano#ForzaSasol pic.twitter.com/HiIVpKnBpf
— U.S. Sassuolo (@SassuoloUS) April 8, 2018 Двубоят стартира стремително за домакините, които сътвориха две доста положителни благоприятни условия още в първите 120 секунди на дуела, само че Сасуоло се размина с попадение. Още в шестата минута треньорът на Милан Дженаро Гатузо беше заставен да извърши промяна, като пусна в игра Матео Мусакио на мястото на Алесио Романьоли, който се контузи.
 Милан - Сасуоло @@@
Mилан беше по-активният отбор, само че гостите, които се борят да не изпаднат, се затвориха и не позволяваха на нападателите в “червено-черно” да основават главоболия на вратаря Консили. След към половин час игра обаче стражът на Сасуоло би трябвало да се намесва на два пъти след удари към вратата му. В 34-ата и Сасуоло сътвори заплаха, като Джанлуиджи Донарума се намеси с крайник след изстрел отдалеко на Матео Политано.

Check out our photo gallery to see the best pics from the first half: https://t.co/M9WKP9dlUk
Tutti i migliori scatti del primo tempo li trovi nella nostra foto gallery: https://t.co/gcJTj8pVvB#MilanSassuolo pic.twitter.com/Wm32DInYAi
— AC Milan (@acmilan) April 8, 2018
През второто полувреме обстановката на терена остана същата. Милан играеше по-активно, до момента в който гостите се браенха с всички сили, с цел да завоюват скъпоценната за оцеляването им точка. Дженаро Гатузо Андре Силва и Никола Калинич в търсене на прохлада в предни позиции. Играчите на Милан опитваха да преодолеят сгъстената защита Сасуоло с удари отдалеко, като шансът си пробваха Хакан Чалханоолу, Сусо и даже Леонардо Бонучи, който също излезе в предни позиции.

20 минути час преди края се стигна до изключителна заплаха пред вратата на Милан, само че Донарума избави, а след това се оказа, че футболистът на Сасуоло, нанесъл удара, е бил в засада. В 75-ата минута обаче младият вратар на “росонерите” беше беззащитен. Матео Политано бешеи зведен зад отбраната на Милан и с прекрасен ударя насочи в далечния ъгъл за 1:0. Голът като че ли даде крила на гостите, които продължиха да нападат, вместо да се приберат да пазят гола.
 Милан - Сасуоло @@@
“Росонерите” натиснаха противника, само че вратата на Сасуоло като че ли беше омагьосана. Сусо стреля рисково, само че топката облиза гредата. В 83-ата минута Калинич беше открит с центриране пред вратата, само че ударът му с глава мина настрана.

В 85-ата минута обаче хърватинът се реваншира за пропуща си след подаване от Матео Мусакио. В добавеното време Калинич още веднъж се извиси над всички и стреля с глава, само че Консили избави.
В трагичните заключителни минути Милан атакуваше с всички сили, само че Консили съумя да опази вратата си и в последна сметка гостите си потеглиха с скъпа точка от “Сан Сиро”.

Така Милан пък не съумя да редуцира изоставането си от заветното четвърто място в класирането, което сега заема Рома с 60 точки. “Росонерите” са шести с 52. Сасуоло пък е 14-и с 30.

Милан - Сасуоло 1:1

0:1 - Политано 75
1:1 - Калинич 85

Милан: Донарума, Абате, Бонучи, Романьоли, Родригес, Кеси, Билиа, Бонавентура, Сусо, Кутроне, Чалханоолу.

Сасуоло: Консили, Лемос, Асерби, Пелузо, Лирола, Мацители, Сенси, Мисироли, Роджеро, Берарди, Политано.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ

ПРОГРАМА НА КРЪГА

Серия А 31 кръг, неделя 8 април  Милан 1:1краен резулат  Сасуоло
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР