Отборът на Мерцедес във Формула 1 направи солидна първа свободна

...
Отборът на Мерцедес във Формула 1 направи солидна първа свободна
Коментари Харесай

Мерцедес с чудесно петъчно начало в Испания

Отборът на Мерцедес във Формула 1 направи солидна първа свободна подготовка преди Гран При на Испания през уикенда. Валтери Ботас даде най-хубав резултат с 1:18,142 минути, а незабавно зад него се подреди международният първенец и съотборник Люис Хамилтън. Условията на „ Каталуня” се оказаха много подли за множеството водачи, като имаше и две произшествия – на Даниел Рикиардо (Ред Бул) и Ланс Строл (Уилямс).

Рикиардо разруши болида си на "Каталуня "

Макар че спортният уикенд е към момента надалеч, Мерцедес сподели сериозна непоклатимост на пътя. Редно е да се означи и огромната разлика във времената на техните водачи – най-хубавият резултат на Хамилтън отстъпи с 0,8 секунди от този на Ботас.

Двата болида на Ферари се подредиха след тези на огромните си съперници, като Себастиан Фетел даде по-добрия резултат. Между тях двамата място откри Макс Ферстапен от Ред Бул, окупирайки 4-ата позиция.

Ред Бул занапред ще имат много работа по колата на Рикиардо в опит да я поправят в точния момент за втората свободна подготовка по-късно през днешния ден. Австралиецът загуби сцепление в предните гуми, до момента в който минаваше през четвъртия завой, а това го запрати право през чакъла и към една от защитните стени. Състезателят умъртви скоростта, доколкото му беше по силите, но нямаше по какъв начин да избегне конфликта, случил се малко над половин час след началото.

При оставащи 30 минути до края на сесията, тя завърши по подобен метод за Ланс Строл от Уилямс. Младият канадец също заплати цената за моментна загуба на надзор, като и неговият автомобил бе изваден с кран. Негов съотборник през днешния ден беше назначеният за тест водач Роберт Кубица, който също имаше инфарктен момент секунди преди случая със Строл. Полякът се завъртя на 180 градуса в една от вършиме, само че имаше шанс, че овладя колата в точния момент. За него това беше първа изява в публично събитие от Ф1, откогато подписа контракт с Уилямс.

Гран При на Испания, първа свободна подготовка, резултати, топ 10:

1. Валтери Ботас, Мерцедес – 1:18,148

2. Люис Хамилтън,Мерцедес – 1:18,997

3. Себастиан Фетел, Ферари – 1:19,098

4. Макс Ферстапен, Ред Бул – 1:19,187

5. Кими Райконен, Ферари – 1:19,499

6. Фернандо Алонсо, Макларън – 1:19,858

7. Даниел Рикиардо, Ред Бул – 1:19,8871

8. Ромен Грожан, Хаас – 1:19,906

9. Стофел Вандоорн, Макларън - 1:20,083

10. Пиер Гасли, Торо Росо – 1:20,508
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР