Отборът на Мерцедес във Формула 1 изигра основна роля в

...
Отборът на Мерцедес във Формула 1 изигра основна роля в
Коментари Харесай

F1 шампионите създадоха респиратори за борба срещу COVID-19

Отборът на " Мерцедес " във Формула 1 изигра съществена роля в основаването на нов тип дихателни апарати, които да оказват помощ в битката против ковид. Като част от стартирания предходната седмица план " Питстоп " седемте основани във Англия отбора от най-популярния моторен спорт координираха старания в създаването на технологии за облекчение на пациентите, инфектирани с COVID-19.

Първи резултат дадоха международните първенци при конструкторите от последните шест сезона. Екипът на " Мерцедес " в завода за мотори в Бриксуърт създаде устройство за поддържане на непрекъснато позитивно налягане на дихателните пътища (CPAP - Continuous Positive Airway Pressure), което може да облекчи положението на пациентите и да предотврати полагането на интензивни грижи за по-леки случаи.

Апаратът е бил изобретен за по-малко от 1000 ч. в съдействие сред инженерите на " Мерцедес ", механици от " Юнивърсити Колидж Лондон " (UCL) и клинични експерти от лечебните заведения на UCL. Устройството е получило утвърждение от Националната здравна работа на Англия и първите 100 създадени такива респиратори ще бъдат неотложно вкарани в приложимост в лечебните заведения на университета в английската столица.

" Горди сме, че успяхме да вложим нашия опит в помощ на UCL и да осъществим плана CPAP с най-голям стандарт за най-краткото допустимо време ", разяснява един от шефовете в " Мерцедес " Анди Кауъл.

Проф. Мервин Сингър от UCL пък съобщи: " Тези устройства ще оказват помощ за спасяването на животи. Така ще бъде обезпечено, че интубиращите вентилатори, един толкоз стеснен запас, ще бъдат употребявани единствено за най-тежко болните. След като бъдат тествани в нашите лечебни заведения, се надяваме те бързо да стигнат до всички нуждаещи се лечебни заведения в Обединеното кралство, с цел да облекчат работата на екипите в интензивните отделения. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР