Отборът на Мексико победи Корея с 2:1 и записа втори

...
Отборът на Мексико победи Корея с 2:1 и записа втори
Коментари Харесай

Мексико с втора победа на Мондиала

Отборът на Мексико победи Корея с 2:1 и записа втори триумф в група „ F “ на международното състезание по футбол в Русия. Така възпитаниците на Хуан Карлос Осорио към този момент имат 6 точки актив и са отпред в класирането. Тимът на Корея няма извоювана точка досега и отпада от шампионата.

Мексиканците преобладаваха още от началото на мача и откриха резултата в 26-ата минута, откакто Карлос Вела бе прецизен от дузпа. Съдията Милорад Мажич отсъди наказателния удар поради игра с ръка на Хюн-су Джан в наказателното поле. За Карлос Вела това е 19-и гол в кариерата за националния тим. Той е първият мексиканец след Куаотемок Бланко, който на 17 юни 2010 г бележи дузпа на международно състезание по футбол.

Единственото по-сериозно състояние за Корея в началните минути бе на Хюн-Мин Сон. Той се оказа на добра позиция в 22-ата минута, само че два поредни негови удара бяха блокирани от бранители на Мексико, а при третия опит стреля неопределено.

Играчите на Мексико записаха 65 % притежаване на топката през първото полувреме, против 35 за противника. В последните секунди Ирвинг Лосано имаше превъзходен късмет да вкара и втори гол, само че след удара му топката мина над вратата.

Двата тима започнаха на високо движение второто полувреме. В 57-ата минута Гийермо Очоа избави шут на Сун-йън Ки, а малко по-късно Хьон-У Джо отрази с една ръка рисков удар на Андрес Гуардадо. В 66-ата минута Мексико означи втори гол след страхотна контраофанзива. Ирвинг Лосано навлезе на скорост в половината на противника, подаде на Хавиер Ернандес, който финтира бранител на Корея в наказателното поле и с акуратен удар направи резултата 2:0.

Хавиер Ернандес означи своя четвърти гол на международни футболни финали и по този начин се изравни с Луис Ернандес във безконечната класация за Мексико по този индикатор. В третата минута на добавеното време Корея стигна до почетно попадение посредством Хюн-Мин Сон. Той получи отличен пас от Йон Ли и се разписа с удар отвън границата на наказателното поле, фиксирайки крайното 2:1 за Мексико.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР