Отборът на Майнц 05 успя да прекъсне негативната си серия

...
Отборът на Майнц 05 успя да прекъсне негативната си серия
Коментари Харесай

Заслужен успех на Майнц го доближава до оставане в елита

Отборът на Майнц 05 съумя да прекъсне отрицателната си серия от 5 мача без победа, откакто се наложи при гостуването си на Айнтрахт (Франкфурт) с 2:0 в мач от 30-я кръг на Бундеслигата. Успехът бе изключително значим за момчетата на Ахим Байерлорцер, които се борят да не попаднат в зоната на изпадащите, като се намират единствено на 3 точки от нея. Айнтрахт от своя страна прекъсна серията си от две следващи победи и се отдалечи още повече от местата, даващи право за присъединяване в Лига Европа.

Майнц владееше темпото на игра съвсем от самото начало и справедливо съумя да стигне до триумфа. Първата действителна заплаха обаче бе пред вратата на Флориан Мюлер, когато удар от въздуха на Алмами Туре се оказа неакуратен и мина над напречната греда. В 27-та минута крайният защитник на Майнц Даниел Брозински опита отдалечен изстрел, който попадна право в ръцете на Кевин Трап, а 1 минута по-късно нападателят на тима Робин Куайсон бе изведен самичък против вратаря, само че шутът му бе неакуратен. В 30-та минута Филип Костич имаше късмет да открие резултата в интерес на Айнтрахт, само че топката мина около страничната греда.
Niakhaté! BELTER!

WE LEAD!

(42') #UpTheMainz #SGEM05 0-1 pic.twitter.com/fXxra7DFuf
— Mainz 05 English (@Mainz05en) June 6, 2020 В края на първото полувреме обаче Майнц взе самодейността и съумя да осъществя първия гол в мача. В 43-та минута, след осъществяване на ъглов удар, бранителят Муса Ниаките се възползва от прелестното центриране на Брозински и съумя да открие резултата с глава. Малко по-късно в заключителните секунди на полувремето, още веднъж след точно центриране на Брозински, Джери Сейнт Жуст засече топката, като я даде на крайници на нападателя Жан-Филип Матета, само че той пропусна да осъществя от извънредно близка отдалеченост.
На почивката Айнтрахт направи две смени, като Тимъти Чандлър и Мият Гачинович влязоха на мястото на Алмами Туре и Бас Дост. В 54-та минута отбраната на “орлите” се пропука още веднъж, след което Матета осъществя второ попадение, само че за благополучие на Айнтрахт голът бе анулиран поради вдигната засада. 13 минути по-късно втори гол на Майнц не бе зачетен, откакто този път Робин Куайсон се бе оказал зад отбраната на Айнтрахт преди да прати кълбото във вратата на Трап.
YEEESSSSSSSS!!!!

Clean sheet
(Another) Derby win
Three (massive) points

Buzzing. #UpTheMainz #SGEM05 0-2 pic.twitter.com/5JBCXsbwIJ
— Mainz 05 English (@Mainz05en) June 6, 2020 В 77-та минута положителната игра на Майнц даде резултат. След неточност на футболистите на Айнтрахт в средата на терена, влезлият като запаса Пиер Кунде съумя да се възползва от празното пространство пред себе си и изпрати топката около вратаря Трап, като по този метод удвои задатъка на тима си. В заключителните секунди на мача халфът имаше късмет да направи резултата типичен след хубав удар отвън наказателното поле, който обаче бе избавен.
ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Бундеслига 30 кръг, събота 6 юни  Айнтрахт Франкфурт 0:2краен резулат  Майнц 05
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР