Отборът на Марица (Пловдив) записа 13-ата си поредна победа във

...
Отборът на Марица (Пловдив) записа 13-ата си поредна победа във
Коментари Харесай

Марица срази Берое, Алекс Миланова приключи мача с 4 поредни аса

Отборът на Марица (Пловдив) записа 13-ата си поредна победа във всиички шампионати от началото на календарната 2020 година. В среща от 12-ия кръг в НВЛ-жени, шампионките надиграха Берое (Стара Загора) с 3:0 (25:15, 25:19, 25:9) след едвам 55 минути игра и незабравим завършек от 4 следващи аса на Александра Миланова. Така, в съботната вечер в зала " Колодрума ", пловдивчанки към този момент натрупаха актив от 19 победи и 57:1 гейма на върха на класирането. Берое резервира 4-ата си позиция в таблицата с 10 победи и 8 загуби.

Първият гейм вървеше точка за точка до 4:4, след което Марица, водена от треньора Владимир Орлов, наложи дълготраен превес. Въпреки, че Берое продължи да се бори с доста хъс, " жълто-сините " задържаха водачеството си до крайното 25:15, завършено от Емилия Димитрова с точка непосредствено от отбрана, само че записана в статистиката като неточност на съперника. С доста добра игра на мрежата, старозагорки направляваха резултата при започване на втората част, като преимуществото им стигна до три точки. След 5:8 обаче, пловдивчанки ги догониха с три следващи, а малко по-късно към този момент водеха с три при 12:9. С Кремена Каменова във водещата роля, нападението на Марица нанесе доста вреди и докара до стабилен задатък от 25:19 в края на гейма, затворен с мощна офанзива на Христина Вучкова. Шампионките влязоха мощно в третата част и след 5:0 на процедура предрешиха изхода от дуела. Гостенките от Берое не се отхвърлиха да се борят, само че пловдивчанки просто бързаха да стартират празничните си мерки за 8 март и бяха безмилостни. Очевидно най-вече бързаше най-младата маричанка Александра Миланова и най-после завърши мача с феноменална серия от 4 следващи аса за 25:9.

Най-полезна за Марица стана Кремена Каменова с 12 точки за успеха. Христина Вучкова добави 10 точки за триумфа, с колкото приключи и най-резултатната от Берое Ваня Върбанова.

В идващия си мач от НВЛ-жени Марица гостува на третия в класирането ЦСКА на 13 март (петък) от 16,00 часа в зала " Васил Симов ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР