Отборът на Марица (Пловдив) извоюва важна победа над тима на

...
Отборът на Марица (Пловдив) извоюва важна победа над тима на
Коментари Харесай

Марица продължава без загуба, вече е лидер на Югоизток

Отборът на Марица (Пловдив) извоюва значима победа над отбора на Черноморец в Бургас в среща от XI кръг на Югоизточната Трета лига, играл се на помощния терен на стадион “Черноморец”. “Жълто-сините” стигнаха до триумфа след доста добра тактическа дисциплинираност, като отборът търпеливо изчакваше своите моменти в мача. Домакините също имаха своите благоприятни условия в дуела, само че Марица в нито един миг не изпусна водачеството в резултата.

През първата част домакините бяха малко по-активни, само че пловдивчани направляваха обстановката. Маломерният терен постоянно създаваше проблеми на футболистите. В 20-ата минута Айкут Янъков бе сменен, откакто бе контузен. В игра влезе Пламен Табаков, който трябваше да играе като нападател. Именно той в 40-та минута откри резултата в интерес на Марица. Табаков получи пас зад защитата на домакините, оправи се с бранител в синьо и насочи добре топката, реализирайки втория си гол през сезона.

Втората част стартира равностойно, а домакините първи стигнаха до рискове пред противниковата врата, само че Илия Николов се справяше със всичко до този миг. В 69-ата минута Тодор Тимонов насочи мощен и подъл удар от към 30 метра, който стражът на “акулите” мазета. Запрян Запрянов обаче посрещна топката с глава и удвои резултата. Четвърт час преди края домакините понижиха резултата и очакванията им да вземат нещо от този мач се завърнаха. Младият Милен Танчев постави точка на разногласието, откакто с прекрасен, компактен удар по земя от към 20 метра направи 1:3 в 86-ата минута на мача. В дребното оставащо време домакините въпреки всичко съумяха да върнат едно попадение в самия завършек на мача.

Така Марица записа поредна значима победа и с актив от 24 точки, само че и с мач по-малко, заема второ място, като мачът на водача Загорец (Нова Загора) с Левски (Карлово) е на следващия ден. Тимът от “Кършияка” е единственият в групата, който продължава да няма загуба от началото на сезона! В идващия кръг Марица е хазаин на Сокол (Марково). Двубоят е на 27 октомври, събота, от 16:00 часа, на стадион “Марица” в Пловдив.
Югоизточна Трета лига 11 кръг, събота 20 октомври  Черноморец (Бургас) 2:3краен резулат  Марица (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР