Отборът на Марибор не пуска голове на своя стадион “Людски

...
Отборът на Марибор не пуска голове на своя стадион “Людски
Коментари Харесай

Марибор без допуснат гол у дома от 54 месеца

Отборът на Марибор не пуска голове на своя стадион “Людски врът”. Това сподели статистиката в Лига Европа, съгласно която словенците не са инкасирали попадение в продължение на 54 месеца. Нещо, което би трябвало да са наясно в Лудогорец преди срещата реванш от плейофите на втория по мощ клубен шампионат на Стария континент. Първият мач приключи 0:0 и Марибор се нуждае от наложителна победа, с цел да в профил българския отличник. Преди дуела цифрите са на страната на словенците.

През февруари 2014-та година Севиля вкара два пъти за ремито 2:2 с Марибор в Лига Европа. Това е последният тим, който е пронизвал вратата на домакините от “Людски врът”. Следват шест мача със противници, които не съумяват да отбележат. Сред тях е и Левски, който направи 0:0 с отбора през 2016-та, както и Абърдийн “(0:1), Кабала (0:1), Партизани (Тирана) (0:2), Чикхура (0:2) и Рейнджърс (0:0). Словенците са без загуба като домакини към този момент 6 лета, като последно победа на техния стадион измъкна Зюлте Варегем с 1:0 през ноември 2013-та. Именно на мощното показване вкъщи се осланят и в Марибор преди реванша с Лудогорец.

“Трябва да сме подготвени да се жертваме един за различен в името на победата”, сподели Дарко Миланич, треньорът на словенците.

“Труд”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР