Отборът на Манчестър Юнайтед следи нападателя на Олимпик Лион Муса

...
Отборът на Манчестър Юнайтед следи нападателя на Олимпик Лион Муса
Коментари Харесай

Ман Юнайтед поглежда към Лион за заместник на Роналдо

Отборът на Манчестър Юнайтед следи нападателя на Олимпик Лион Муса Дембеле като допустима трансферна цел, защото се стреми да съживи офанзивата си това лято. Клубът от „ Олд Трафорд “ наподобява сигурно ще направи промени в нападателната си линия в края на сезона, като Единсон Кавани и Джеси Лингард имат контракти единствено до края на сезона и се чака да изоставен като свободни сътрудници.

„ Daily Mail “ разкрива, че Юнайтед е пратил свои скаути за конфликта на Лион в Лига Европа против Порто в сряда вечер, където Дембеле асистира за единствения гол в мача, дело на Лукас Пакета.

Междувременно бъдещето на Маркъс Рашфорд е все по-несигурно, защото той наближава последната година от контракта си, до момента в който Кристиано Роналдо и Антони Марсиал също обмислят да изоставен. Мейсън Грийнууд е под гаранция след ареста си по съмнение в обезчестяване и закани за ликвидиране.

Дембеле е в радара на „ алените дяволи “ от сезон 2015/2016, който приключи с трансфер в Селтик. 25-годишният футболист напусна шотландския гранд през 2018 година, с цел да се причисли към Лион, а актуалният му контракт изтича през 2023 година, което значи, че „ хлапетата “ рискуват да го изгубят като свободен сътрудник, в случай че не съумеят да се спогодят за подновяването му преди този момент. Това значи, че Дембеле може да бъде разполагаем единствено за към 25 милиона паунда това лято.

Лион към този момент загуби Мемфис Депай без пари, а бранителят Джейсън Денайер наподобява ще си тръгне също като свободен сътрудник това лято. От „ Групама Стедийм “ желаят да избегнат сходна орис с Дембеле, който има девет гола в 19 мача от Лига 1 този сезон, в това число пет в последните си седем.

Дембеле има опит и в Шампионската лига. Той означи два пъти при изненадващата победа на Лион над Манчестър Сити в четвъртфинала през 2020 година. Французинът също познава и английската игра, откакто е играл както за Фулъм, по този начин и за Селтик.

EXCL: Manchester United SCOUTED Lyon star Moussa Dembele during Europa League last-16 first-leg win over Porto as Red Devils ready a £25m move for striker |
— MailOnline Sport (@MailSport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР