Отборът на Манчестър Юнайтед няма да застане на пътя на

...
Отборът на Манчестър Юнайтед няма да застане на пътя на
Коментари Харесай

Юнайтед няма да спира Роналдо, ако иска да напусне

Отборът на Манчестър Юнайтед няма да застане на пътя на Кристиано Роналдо, в случай че португалската суперзвезда изиска да напусне „ Олд Трафорд “. Смята се, че 37-годишният Роналдо е подготвен да си тръгне от „ алените дяволи “ още веднъж през лятото, в случай че отборът не успее да се класира за Шампионската лига.

Сега „ Mirror “ твърди, че от Юнайтед няма да го стопира в това му желание, в случай че той в действителност пожелае да напусне. В клуба одобряват, че завръщането на Роналдо след 11 години прекарани в Реал Мадрид и Ювентус, може да се окаже и неточност, водена както от търговски фактори, по този начин и от решимостта да го спрат да се причисли към градския им противник Манчестър Сити предишното лято.

С идването на португалеца на „ Олд Трафорд “ се очакваше се той да трансформира „ алените дяволи “ в кандидат за купата във Висшата лига, по този начин и в Шампионската лига, което обаче по този начин ни се получи. Оле Гунар Солскяер беше уволнен, а краткотрайният управител Ралф Рангник наследи тим, който продължава да редува мощни със слаби мачове.

Въпреки че е водещ голмайстор на тима с 15 гола, Роналдо демонстрира признаци на отмалялост, откакто играе съвсем 19 сезона на най-високо равнище. Освен на терена обаче Роналдо е повода и за разкол в съблекалнята на Юнайтед, което коства мястото на Солскяер, а в този момент основава съществени главоболия и на Рангник, добавя изданието.

EXCLUSIVE: Man Utd will bow to Cristiano Ronaldo transfer demands amid Champions League fears |
— Mirror Football (@MirrorFootball)
Португалецът няма да желае да пропусне Шампионската лига, само че намирането на различен топ клуб може да се окаже проблем. Интересът на Сити да го притегли беше воден от вярата им, че Ювентус е подготвен да му разреши да си тръгне без пари. Но Юнайтед заплати 13 милиона паунда и му даде контракт със заплата от 480,000 паунда на седмица, което го прави най-добре платеният състезател във Висшата лига. Сделката включваше и други евентуални 8 милиона в бонуси, макар че представянето на Юнайтед на терена значи, че множеството от тях няма да бъдат задействани.

Очаква се „ алените дяволи “ да се опитат да си върнат част от парите за Роналдо, в случай че той изиска да напусне, в случай, че отборът не се класира за топ 4. В контракта на нападателя няма уговорка, която да разкрие какво ще се случи, в случай че Юнайтед не съумеят да влязат в ШЛ.

20-кратните първенци на Англия могат да изгубят още Единсон Кавани, защото договорът му изтича през лятото. Антони Марсиал пък не желае да се връща на „ Олд Трафорд “, откакто завърши наема му в Севиля в края на сезона. А бъдещето на Мейсън Грийнууд е неразбираемо поради ареста му от полицията по съществено обвиняване в нахлуване.

Евентуално овакантяване на Роналдо не е в проектите на Ман Юнайтед, само че шефовете на клуба знаят, че би било невероятно да го задържат срещу волята му.

От комерсиална позиция завръщането му е голям триумф. По-рано този месец клубът подписа нова спонсорска договорка на стойност 20 милиона паунда годишно с блокчейн платформата „ Tezos “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР