Отборът на Манчестър Юнайтед бе на път да допусне шокираща

...
Отборът на Манчестър Юнайтед бе на път да допусне шокираща
Коментари Харесай

Джеси Лингард спаси Юнайтед от загуба на "Олд Трафорд"


Отборът на Манчестър Юнайтед бе на път да допусне шокираща домакинска загуба от сензацията Бърнли. В среща от коледния 20-ия кръг на Висшата лига „ алените дяволи “ изоставаха с 0:2 от своя съперник, само че две попадения на резервата Джеси Лингард донесоха точката за играчите на Жозе Моуриньо.

Двубоят стартира доста неприятно за домакините, които инкасираха попадение още в 3-та минута. Гудмунсон центрира от фаул в наказателното поле и след безредие Ашли Бърнс се оказа най-съобразителен в обстановката, с цел да изведе гостите в резултата.

В 12-ата минута Бърнли бе доста покрай втори гол, само че удар на Скот Арфийлд удари напречната греда на Де Хеа. Впоследствие „ алените дяволи “ наложи напън, само че положителните изяви на стража на гостите Ник Поуп не разрешиха на Погба и Шоу да изравнят резултата. Тогава се стигна до 37-та минута, в която момчетата на Шон Дайш нанесоха втори удар, с което смълчаха трибуните на „ Олд Трафорд “. Автор на попадението за гостите бе Стивън Дефур, който извърши по брилянтен метод директен свободен удар, вкарвайки топката в горния ляв ъгъл на безпомощния Де Хеа.

До края на първото полувреме играчите на Жозе Моуриньо сътвориха няколко положителни благоприятни условия, с цел да понижат изоставането си, само че по този начин и не съумяха да стигнат до попадение.

Мениджърът на „ алените дяволи “ извърши двойна промяна при започване на втората част, която незабавно даде отражение на терена. В игра се появиха Джеси Лингард и Хенрих Мхитарян, които замениха Ибрахимович и Рохо. В 53-та минута точно влезлият като запаса Лингард върна очакванията на Юнайтед, откакто засече технично с пета центриране на Ашли Йънг, намалявайки резултата на 1:2. „ Червените дяволи “ продължиха да търсят изравнителното попадение и разумно до такова се стигна във втората минута на добавеното време. Негов създател бе още веднъж Лингард, който със мощен изстрел от близо 15 метра бе прецизен, с цел да донесе точката за своя отбор.

След равенството играчите на Моуриньо остават на втората позиция в класирането с актив от 43 точки, изоставайки на 12 от водача Манчестър Сити. Утре от 21:45 часа българско време „ жителите “ гостуват на Нюкасъл. Сензацията Бърнли се смъкна до седмо място с 33 пункта.

Останалите резултати:

Борнемут - Уест Хем 3:3

Челси - Брайтън 2:0

Хъдърсфийлд - Стоук Сити 1:1

Уотфорд - Лестър 2:1

Уест Бромич - Евертън 0:0

Тотнъм - Саутхемптън 5:2. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР