Отборът на Манчестър Сити започна новия сезон в Премиър лийг

...
Отборът на Манчестър Сити започна новия сезон в Премиър лийг
Коментари Харесай

Без прогрес и при Емери! Арсенал се дадоха лесно на Манчестър Сити!

Отборът на Манчестър Сити стартира новия сезон в Премиър лийг по отговарящ метод. Шампионите завоюваха гостуването си на Арсенал с 2:0, вгорчавайки формалния дебют на новия управител на "топчиите " - Унай Емери.

Хората на Пеп Гуардиола подсигуриха трите точки с гол във всяко едно от двете полувремена. Първото от тях бе дело на Рахийм Стърлинг, а след паузата се разписа Бернардо Силва. "Гражданите " можеха да създадат и още по-впечатляващ, в случай че с пропуски не бе блеснал централният им нападател Серхио Агуеро.

На Арсенал пък очевидно им е належащо още време под управлението на новия ментор, защото този следобяд лондончани не оправдаха и 10% от огромните упования към Унай Емери.

Все още свикващи с мисълта, че ерата "Арсен Венгер " към този момент е завършила, домакините започнаха доста обезпокоеното. Хората на Унай Емери постоянно бъркаха със своите подавания, като бяха сложени под угрозата да позволен и ранно попадение, в случай че Петър Чех не бе парирал изстрел от дребен ъгъл на Стърлинг.

По-доброто начало за "гражданите " разумно ги подари и с гол още в 13-ата минута. Отбраната на Арсенал още веднъж позволи Рахийм Стърлинг да дриблира рисково до линията на наказателното поле. Английският национал този път не сгреши и с компактен шут препарира безпомощния Петър Чех. Изпълнението му пък впечатли извънредно доста и прочувствения управител на гостите Пеп Гуардиола.

Арсенал можеше бързо да се върне в този дуел, като головата отговорност падна върху плещите на крайния защитник Ектор Бейерин. Испанският национал показва отлична техника на дребен периметър, след което насочи диагонален изстрел, избавен рутинно от Едерсон.

Пропускът на "топчиите " пък даде страховит късмет за бърза контраофанзива на Сити. "Гражданите " свършиха всичко като по учебник, до паса към Кун Агуеро, чийто мерник изневери и прати топката от външната страна мрежата.

Над 55 000 фенове на "Емиратс " насмалко щяха да станат очевидци на най-абсурдния автогол в историята на футболната игра. На крачка от това да се посрами грубо бе Петър Чех, който изпита усложнения при върната топка от Гендузи и по този начин я почисти в корнер, че за няколко сантиметра не заби коженото кълбо в личната си врата.

Вратарят на Арсенал се реваншира за нелепостта си малко по-рано, откакто опази своя отбор от второ попадение в 28-ата минута. Чехът сътвори чудесно двойно избавяне, откакто първо парира при шут от фаул на Марез, а момент по-късно спря и добавката на Лапорт.

Допълнителен проблем сполетя мениджъра на Арсенал - Унай Емери в 35-ата минута, когато крайният защитник Ейнсли Мейтланд-Найлс получи контузия и трябваше да бъде сменен от новата покупка Щефан Лихтщайнер.

Малко преди сигнала за отмора, звездата на домакините - Пиер-Емерик Обамеянг беше доста покрай отбелязването на попадение. Габонецът нападна на скорост защитата на Сити и насочи тежък шут, който прелетя на сантиметри от страничната греда на Едерсон.

Играта на Арсенал се оживи, откакто на терена се появи френският нападател Александре Лаказет. Той имаше отлична обстановка да възвърне паритета, откакто овладя на гърди пас на Обамеянг. В идващия миг някогашната звезда на Лион насочи акробатичен изстрел, който неизвестно по какъв начин не порази вратата на "гражданите ".

Сити можеше да реши всичко в този мач с настъпването на 62-ата минута. Звездата на "гражданите " Кун Агуеро остана самичък против Петър Чех, само че не показва задоволително класа, стреляйки право в тялото на съперниковия вратар. Пропускът породи гневна реакция от страна и на Кевин Де Бройне, който бе изцяло самичък и при подаване щеше да осъществя с лекост.

Прошка за лондончани обаче нямаше 60-секунди по-късно, когато Сити предстоящо удвои своята преднина. Правещият несъвършен мач Бенжамен Менди най-накрая сътвори пробив по крилото, след което майсторски видя непокрития на дузпата Бернардо Силва. Португалецът шутира без подготовка, донасяйки огромна наслада за редиците на британския първенец.

Интригата в това дерби можеше да се съживи в 86-ата минута, когато Меуст Йозил изскочи зад последния човек в защитата на Сити. Вече някогашният немски национал обаче бе изпреварен от дебнещия обстановката Едерсон.

В идващия кръг Манчестър Сити има привидно елементарно домакинство на Хъдърсфийлд, до момента в който Арсенал ще има още едно дерби - посещение на Челси.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР