Отборът на Манчестър Сити ще бъде без петима основни играчи

...
Отборът на Манчестър Сити ще бъде без петима основни играчи
Коментари Харесай

Гуардиола: Искахме да играем срещу Евертън, но не и да ги заразим

Отборът на Манчестър Сити ще бъде без петима съществени играчи за идното посещение на Челси в неделя от 17-ия кръг на Висшата лига. Това разгласи мениджърът Пеп Гуардиола. В понеделник " жителите " трябваше да играят с Евертън, само че поради открити положителни случаи на ковид у четирима души в клуба, включително и футболистите Кайл Уокър и Габриел Жезус, мачът не се състоя. Сега " небесносините " се готвят за гостуването си в Лондон, като Гуардиола призна за още три положителни случая, които обаче не заплашват провеждането на срещата.

" В момента имаме петима инфектирани. Тези играчи са в изолираност за 10 дни. При първите обявени случаи имахме четири индивида - двама от тях играчи, а в този момент имаме още трима заболели ", сподели Гуардиола, само че не уточни имената на новозаразените. " Срещу Евертън можеше да играем, тъй като имахме нужния брой играчи. Искахме да играем, само че появяването на нови случаи в деня на мача ни накара да осведомяваме Висшата лига. Аз персонално се обадих на мениджъра на Евертън Карло Анчелоти и му обясних обстановката. Какво би станало, в случай че заразим и футболистите на Евертън? ", попита риторично Гуардиола.

PEP I called Ancelotti to announce the situation because we could play, but if we travel and we had been in touch with our infected players, we could infect Everton.

It was a big risk. Not just here. Around the World.
— Manchester City (@ManCity)
" Провеждането на мача бе непотребен риск. Не е значимо това, което се случва в Манчестър Сити, а това, което става по света. За страдание хората по целия свят умират от ковид и казусът остава. Надявам се, че идващите проби, които ще създадем, ще дадат негативен резултат и тези, които са положителни, ще могат да се завърнат безпроблемно ", добави испанецът на своята конференция.
Премиър лийг 17 кръг, събота 2 януари  Челси 17:00предстои  Манчестър Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР