Отборът на Манчестър Сити се приближи само на две победи

...
Отборът на Манчестър Сити се приближи само на две победи
Коментари Харесай

Манчестър Сити се приближи на две победи от титлата

Отборът на Манчестър Сити се приближи единствено на две победи от купата в Англия, откакто надигра довечера като посетител Стоук Сити с 2:0 в дуел от 30-ия кръг. Така " жителите " възвърнаха задатъка си от 16 точки пред Манчестър Юнайтед и при победи над Евертън и " алените дяволи " в идващите два кръга ще се поздравят с трета купа на Острова в историята си. В воин за Сити против " грънчарите " се трансформира Давид Силва, който се разписа на два пъти.

Манчестър Сити откри надзор над играта още от първата минута и закономерно стигна до попадение. Това се случи в 10-ата минута, когато Габриел Жезус завоюва топката в средата на терена, подаде към Рахийм Стърлинг на дясното крило, който напредна и откри Давид Силва пред вратата. Отблизо испанският национал не сгреши и откри.

Положенията пред вратата на " грънчарите " се редуваха едно след друго и единствено неналичието на шанс и намесите на вратаря Бътланд запазваха резултата. Десетина минути преди края на полувремето " жителите " едвам не си означиха автогол, откакто Кайл Уокър при опит да почисти топката едвам не я прати под гредата, само че Едерсон с върха на пръстите я извади в ъглов удар.

David Silva has now scored 6 goals in his last 4 away PL apps, having scored only 1 in the previous 34 pic.twitter.com/mK9Ktpe7u2
— Sky Sports Statto (@SkySportsStatto) March 12, 2018
Три минути преди края Лерой Сане пропусна да удвои. Играчите на Стоук Сити започнаха да работят по-твърдо в края на полувремето, само че натискът на " жителите " не понижа.
След почивката превъзходството на Сити продължи и гостите бързо стигнаха до втори гол, като негов създател още веднъж стана Давид Силва, който доста технично с левия крайник с удар от въздуха прати топката в мрежата на вратаря Джак Бътланд.

Десетина минути преди края настъпи сериозна препирня на терена след съдийска топка. Рахийм Стърлинг лиши топката, която беше поета от състезател на Стоук и напредна в наказателното поле, само че не съумя да се разпише.

В заключителните минути " жителите " владееха повече топката и ловко бранеха задатъка си и в последна сметка записаха победа номер 26 от началото на сезона и събраха 81 точки. Стоук Сити пък остана предпоследен с 27.

Стоук Сити: Бътланд, Бауер, Зоума, Мартинс Инди, Стафилидис, Камерън, Алън, Ндайе, Чупо-Мотинг, Шакири, Джеси.
Манчестър Сити: Едерсън, Уокър, Компани, Отаменди, Зинченко, Фернандиньо, Де Бройне, Силва, Стърлинг, Сане, Жезус.
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК Премиър лийг 30 кръг, понеделник 12 март  Стоук Сити 0:2краен резулат  Манчестър Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР