Отборът на Манчестър Сити поведе с 13 точки на върха

...
Отборът на Манчестър Сити поведе с 13 точки на върха
Коментари Харесай

Манчестър Сити надви Челси за 12-та поредна победа във Висшата лига

Отборът на Манчестър Сити поведе с 13 точки на върха на класирането във Висшата лига, откакто победи Челси с 1:0 вкъщи в дербито от 22-ия кръг на шампионата. " Гражданите " тотално надиграха своя противник на " Етихад " и справедливо стигнаха до своя 12-ти следващ триумф в шампионата на Англия.

Възпитаниците на Пеп Гуардиола направляваха обстановката от самото началото и от самото начало търсеха гола, въпреки че трябваше да чакат до 70-та минута, с цел да преодолеят солидната защита на " сините ". Тогава капитанът на Сити Кевин Де Бройне проби през центъра на терена и с прецизен изстрел преодоля вратаря на Челси Кепа Арисабалага, който е с огромна виновност за попадението, защото направи стъпка в неверната посока и остана надалеч от топката.

Играчите на Томас Тухел нямаха никаква опция да отговорят на предизвикването, като съумяха да насочат единствено един прецизен изстрел в цялата среща. По този метод Сити продължи победния си ход и към този момент има 56 точки на първото място, до момента в който вторият Челси, който има единствено четири победи в последните си 12 мача в Лигата, е с актив от 43 точки. На трета позиция е Ливърпул с 42 точки и два мача по-малко.

В идващия кръг на 22 януари Манчестър Сити гостува на Саутхемптън. За Челси следва аудиенция в Брайтън във вторник, 18 януари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР