Отборът на Манчестър Сити постигна трудна победа с 2:1 в

...
Отборът на Манчестър Сити постигна трудна победа с 2:1 в
Коментари Харесай

Сане измъкна Ман Сити срещу УБА за Купата на Лигата

Отборът на Манчестър Сити реализира сложна победа с 2:1 в гостуването си на Уест Бромич от 3-ия кръг на Купата на Лигата в Англия. Героят за “гражданите” пък бе Льорой Сане, който осъществя и двата гола за своя отбор. Той откри резултата още в 3-ата минута, само че домакините изравниха посредством Клаудио Якоб в 72-ата. Отново Сане в 77-ата минута обаче изведе гостите напред, които в края на мача бяха подложени на сериозен напън, само че и шансът бе на тяхна страна, откакто в добавеното време удар на Хал Робсън-Кану се отби от гредата.

Мачът стартира чудесно за Манчестър Сити. Още в 3-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле, където Илкай Гюндоган стреля, ударът му бе избавен, само че Льорой Сане от близко довкара за 0:1.

Гостите продължиха да са по-добрият отбор до края на полувремето и в 19-ата минута удар на Еляким Мангала бе избавен. След това в 26-ата минута Габриел Жезус стреля около вратата, а в 45-ата минута Рахим Стърлинг опита техничен удар, който с тъга бе отразен от Бен Фостър.

Уест Бромич стартира по-добре втората част на дуела. Още в 46-ата минута Джей Родригес насочи удар към вратата на Клаудио Браво, само че пропусна задачата.

Домакините имаха нов страховит късмет в 69-ата минута. Хал Робсън-Кану се освободи в наказателното поле и подаде към Джеймс Морисън, който от близко направи непростителен пропуск. В 72-ата минута “торбаланите” въпреки всичко стигнаха до равнене на резултата. Тогава след центриране от корнер Клаудио Якоб от близко засече топката във вратата за 1:1.

В идващите минути Уест Бромич бе на косъм да направи цялостен поврат. Първо Робсън-Кану получи центриране по земя, само че от точката на дузпата стреля около вратата. След това изстрел с глава на Морисън бе избавен с опитност от Клаудио Браво.

Вместо домакините да поведат, се случи тъкмо противоположното. В 77-ата минута “гражданите” проведоха контраофанзива, Сане напредна отдясно, финтира директния си надзирател и с удар в далечния ъгъл вкара за 1:2.

Все отново домакините не се отхвърлиха и 80-ата минута Браво още веднъж бе последна бариера след изстрел с глава от близко на Морисън. В 89-ата минута Робсън-Кану пропусна нова опция за равнене на резултата, а в добавеното време и гредата оказа помощ на гостите след удар още веднъж на Робсън-Кану.

В последна сметка Манчестър Сити оцеля и продължава напред в шампионата, като към този момент чака идващия си противник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР