Отборът на Манчестър Сити постигна обрат и спечели гостуването си

...
Отборът на Манчестър Сити постигна обрат и спечели гостуването си
Коментари Харесай

Манчестър Сити съкруши Реал Мадрид с късен обрат

Отборът на Манчестър Сити реализира поврат и завоюва гостуването си на " Сантиаго Бернабеу " с 2:1 против Реал Мадрид в мач от 1/8-финалите на Шампионската лига. Домакините поведоха посредством гол на Иско (60'), само че Габриел Жезус (78') и Кевин Де Бройне (83' - дузпа) донесоха успеха на британския отличник. В 87-ата минута пък капитанът на мадридчани Серхио Рамос получи пряк червен картон и ще пропусне реванша на " Етихад ", където Реал ще би трябвало да победи с два гола разлика или да запише най-малък триумф в мач с най-малко пет попадения, в случай че желае да остане в конкуренцията за трофея в шампионата.
Зинедин Зидан бе направил три промени в стартовия си състав след загубата с 0:1 от Леванте в Ла Лига. Първата бе подбудена от травмата на звездата Еден Азар, който бе сменен от Винисиус Жуниор. Междувременно, на левия бек бе предпочетен Ферлан Менди пред Марсело, а в средата на терена Федерико Валверде замести Тони Кроос.
Our starting XI @ManCity! #RMUCL | #HalaMadrid pic.twitter.com/x9N8CcaEDc
— Real Madrid C.F. (@realmadriden) February 26, 2020 Разликите в състава на Джосеп Гуардиола след триумфа с 1:0 над Лестър във Висшата лига пък бяха единствено две. Никлас Отаменди започва от първата минута за сметка на Фернандиньо, а на върха на офанзивата Серхио Агуеро отстъпи мястото си на Габриел Жезус.

How we line-up at the Bernabeu!

Ederson. Walker, Laporte, Otamendi, Mendy, Rodrigo, Gundogan, Mahrez, De Bruyne (C), Bernardo, Jesus

Subs | Bravo, Sterling, Aguero, Silva, Fernandinho, Cancelo, Foden

#ManCity #UCL pic.twitter.com/cIggIoikFw
— Manchester City (@ManCity) February 26, 2020 Още в 1-ата минута Бернардо Силва опитва шут, който обаче беше блокиран от Даниел Карвахал. След внимателни първи 15 минути в 16-ата Рафаел Варан опита удар от разстояние, който се оказа прекомерно неакуратен. В 21-ата капитанът Кевин Де Бройне изведе Жезус на чудесна позиция, само че бразилецът стреля в обсега на Тибо Куртоа и по този начин стражът мазета топката. В 28-ата Де Бройне не нацели добре топката в наказателното поле и тя излетя високо над вратата.  Реал Мадрид - Манчестър Сити @@@
В 30-ата Ферлан Менди центрира, а Карим Бензема стреля с глава. Едерсон съумя да отрази удара, а стоящият наоколо Винисиус се подхлъзна и пропусна опцията да нанесе основна добавка. В 33-ата Фернандиньо се наложи да размени контузилия се Аймерик Лапорт. В 37-ата Бернардо Силва прати топката в ръцете на Куртоа. В добавеното време на частта при осъществяване на корнер Жезус насочи изстрел, топката рикошира в Серхио Рамос, само че Валверде я мазета от голлинията.
This is #RealFootball #RMUCL | #HalaMadrid pic.twitter.com/fpKr50aYY3
— Real Madrid C.F. (@realmadriden) February 26, 2020 В 50-ата минута " жителите " проведоха добра контраофанзива, която приключи с техничен шут на Риад Марез в навън. В 55-ата Винисиус падна в противниковото наказателно поле, само че съдията не уточни бялата точка. В 56-ата Марез стреля след няколко свои финта, само че Куртоа спря топката. Секунди по-късно стражът с чудесна интервенция избави следващ удар на алжиреца.  Реал Мадрид - Манчестър Сити @@@
В 60-ата Винисиус увлече няколко играчи на Сити и подаде топката на непокрития към точката за дузпа Иско, която я прати в противниковата мрежа за 1:0. Това е първи гол за Иско в шампионата от септември 2018 година След попадението домакините заиграха малко по-смело, като в 71-ата шут на Рамос беше блокиран от съперников футболист. В 76-ата влезлият на терена секунди преди този момент Гарет Бейл опитва изстрел, само че топката рикошира в Отаменди и стана лесна за улавяне от Едерсон.  Реал Мадрид - Манчестър Сити @@@
Две минути по-късно Де Бройне центрира към Жезус, който надскочи Рамос и изравни резултата посредством удар с глава. Останаха подозрения дали нападателят е направил фаул по отношение на противниковия капитан, само че Даниеле Орсато изрично уточни центъра на терена. В 83-ата " небесносините " получиха правото да изпълнят дузпа за нарушаване на Карвахал против резервата Рахийм Стърлинг, като Де Бройне я трансформира в гол за цялостния поврат в мача. В 87-ата Жезус се отскубна самичък против вратаря, само че Рамос го застигна и го фаулира тъкмо преди наказателното поле. Заради това свое нарушение бранителят беше изпъден с пряк червен картон. Последният пропуск в дуела беше в добавеното му време и бе дело на Ферлан Менди.
Manchester City maestro & goalscorer Kevin De Bruyne wins #UCLMOTM prize after his display in Madrid

He will be among the nominees for the Player of the Week crown! pic.twitter.com/C4TOoPfo44
— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) February 26, 2020 Така Манчестър Сити сподели, че наложеното от УЕФА наказване не е повлияло отрицателно на тима, до момента в който Реал Мадрид остана без победа в последните си три мача преди неделното " Ел Класико ", което още веднъж ще се организира на " Бернабеу ", както беше и довечера.
Шампионска лига, 1/8-финал:
РЕАЛ МАДРИД - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:2

1:0 Иско (60')
1:1 Жезус (78')
1:2 Де Бройне (83' - дузпа)




РЕАЛ: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Ф. Менди, Модрич, Каземиро, Валверде, Иско, Бензема, Винисиус
МАН СИТИ: Едерсон, Уокър, Лапорт, Отаменди, Б. Менди, Родри, Гюндоган, Марез, Де Бройне, Б. Силва, Жезус

Стадион: " Сантиаго Бернабеу ", Мадрид
Съдия: Даниеле Орсато (Италия) Начало: 22:00 часа

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
Шампионска Лига 1/8 кръг, сряда 26 февруари  Реал Мадрид 1:2краен резулат  Манчестър Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР