Отборът на Манчестър Сити победи с 1:0 у дома тима

...
Отборът на Манчестър Сити победи с 1:0 у дома тима
Коментари Харесай

Манчестър Сити стартира големите празненства след победа над Челси

Отборът на Манчестър Сити победи с 1:0 вкъщи отбора на Челси и стартира със същинските празненства във връзка купата във Висшата лига. Третият следващ триумф на „ жителите ” в британския шампионат бе легализиран още през вчерашния ден, когато Арсенал загуби от Нотингам Форест и дефинитивно загуби и шансове за първото място.

Въпреки протоколния темперамент на срещата през днешния ден, футболистите на Пеп Гуардиола подходиха съществено и записаха следващ триумф през акцията.

Единствения гол в мача вкара Хулиан Алварес, който записва 16-я си гол от началото на акцията, като аржентинецът се подрежда на втора позиция в голмайсторската листа на „ жителите ”.

Двубоят стартира с шампионски шпалир от играчите на Челси за футболистите на Манчестръ Сити, които излязоха на терена в компанията на своите деца. 

Още в първите три минути на срещата домакините сътвориха две доста положителни рискове за гол., Първо Калвин Филипс имаше късмет да обстрелва вратата на Челси, само че Фофана подложи крайник и мазета в корнер. След центрирането от ъгловия удар, защитата на гостите още веднъж не се оправи добре, и Серхио Гомес от своя страна също насочи мощен шут, само че не уцели вратата.

Натискът на домакините даде резултат в 12-ата минута, когато Хулиан Алварес „ разпечата ” вратата на гостите. След неточност на Фофана при изнасянето на топката, „ жителите ” проведоха мълниеносна  контраатака, при която Палмър изведе Алварес отдясно, а аржентинецът с кинжален удар не остави шансове на Арисабалага. Това бе 16-то попадение за нападателя от началото на сезона. Голът на Алварес също бе под номер 100 за Сити вкъщи през сезона във всички надпревари. Това са цели 34 попадения повече от всеки различен тим в Топ шампионатите на Европа. За съпоставяне, в Германия Байерн Мюнхен е отбелязал 66, Манчестър Юнайтед – 65, Борусия Дортмунд – 58 и Реал Мадрид – 57.

Футболистите на Челси мъчно намираха отговор на офанзивите на своите съперници, а Щефан Ортега на вратата на домакините нямаше безусловно никаква работа. Малмър имаше добра опция да усили преднината на своя отбор, само че ударът му бе избит от Чалоба пред голлинията.

В 29-ата минута Фил Фоудън бе на сантиметри от това да се разпише. Калвин Филипс откри британския национал с дълъг пас отдясно по нападението на Сити. Фоудън овладя с едно допиране и незабавно опита прехвърлящ удар по диагонала. Топката мина над Арисабалага, само че не попадна в рамката на вратата и излезе на сантиметри от десния непряк дирек.   

Едва в 33-ата минута защитата на Сити се пропука. Кай Хаверц изведе с отличен пас Рахийм Стърлинг зад защитата на домакините, той напредна добре, само че останал самичък против вратаря на „ жителите ”, не съумя да го преодолее. Стърлинг стреля по земя, само че Ортега избави с крайник. Това бе първият прецизен удар за лондончани от началото на срещата на „ Етихад ”.   

Две минути по-късно столичани бяха още по-близо до това да изравнят. Люис Хол получи отляво и центрира остро на далечната греда към Галъхър. Той стреля с глава, само че прати топката в левия непряк дирек, а незабавно по-късно стражът на домакините мазета с крайник и предотврати сигурен гол.   

През втората част темпото в мача спадна осезаемо, като двата отбора искрено доиграваха мача. В 71-ата минута Хулиан Алварес осъществя нов гол във вратата на Челси, само че той бе вярно анулиран поради игра с ръка на Рияд Марез, който асистира на аржентинеца. Положението бе прегледано в ВАР, само че в последна сметка основният рефер нямаше потребност от доста време, с цел да анулира попадението.

LIVE • МАН СИТИ - ЧЕЛСИ 1:0

1:0 Алварес 12'

Стадион: „ Етихад ”

Сити : 18 Ортега, 2 Уокър, 82 Рико Люис, 14 Лапорт, 25 Аканджи, 80 Палмър, 21 Серхио Гомес, 26 Рияд Марез, 4 Калвин Филипс, 47 Фоудън, 19 Алварес

Мениджър: Пеп Гуардиола

Челси : 1 Арсабалага, 28 Аспиликуета, 6 Тиаго Силва, 67 Люис Хол, 33 Фофана, 5 Фернандес, 12 Лофтъс-Чийк,  14 Чалоба, 17 Стърлинг, 29 Хаверц, 23 Галъхър

Мениджър: Франк Лампард
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР