Отборът на Манчестър Сити победи Челси с 2:1 в домакински

...
Отборът на Манчестър Сити победи Челси с 2:1 в домакински
Коментари Харесай

Сити развали победната серия на младата революция на Челси и пое глътка въздух

Отборът на Манчестър Сити победи Челси с 2:1 в домашен дуел от 13-ия кръг на Висшата лига. Резултатът на "Етихат Стейдиъм " бе открит в 22-ата минута от Н'голо Канте, който с брилянтен невисок удар промуши топката около Едерсон. "Гражданите " се съвзеха бързо и съумяха да заличат изоставането си и даже да извърнат резултата. В 28-ата минута Кевин Де Бройне възвърне равенството, а по-късно Рияд Марез направи цялостния поврат факт. Втората част бе много по-спокойна и резултатът от първата част се резервира, макар че в последните секунди Рахийм Стърлинг означи трето попадение за "гражданите ", само че след инспекция с ВАР бе анулирано поради засада.

Домакините започнаха остро и още в 4-ата минута получиха опция да открият резултата в срещата. Серхио Агуеро откри Кевин де Бройне с грациозен пас, само че белгиецът не съумя да откри задачата и ударът му мина тъкмо до лявата греда.

В идващите минути гостите лишиха самодейността и доближиха първия си късмет. Тами Ейбрахам извърши добър независим рейд и подаде на пробиващият отдясно Уилиан, който насочи страховит удар, само че топката прелетя около вратата.

В 15-ата минута лондончани пропиляха нова опция да открият резултата, откакто топката срещна бранител на "гражданите " и се озова в краката на Фикайо Томори. Той неотложно шутира към вратата от добра позиция в наказателното поле, само че прати кълбото на косъм от дясната греда.

В 22-ата минута Нголо Канте изведе "сините " напред в резултата в своя 150-и мач за Челси. Французинът нанесе страховит невисок удар в центъра на вратата на Едерсон, откакто бе изведен в наказателното поле от великолепен прехвърлящ пас на Матео Ковачич и съумя да материализира надмощието на лондончани.

Авансът на "сините " устоя единствено 6 минути, тъй като в 28-ата минута Кевин Де Бройне вкара третото си попадение от началото на сезона и възвърне равенството в дуела. Бившият състезател на лондончани пое топката в празно пространство и шутира от границата на наказателното поле. Последва рикошет, който изпрати топката около безпомощния Кепа Арисабалага.

След изравнителното попадение гостите се прибраха в своята половина и оставиха "гражданите " да разиграват свободно, което разреши на Рияд Марез да показва самостоятелна класа. След хубав независим рейд насочи великолепен удар от вътрешността на наказателното поле. Топката навести долния ляв ъгъл, а Кепа Арисабалага нямаше какво да направи.

Последваха мощни минути за "гражданите ", които пропуснаха дузина благоприятни условия за повишаване на резултата.

В 40-а минута Серхио Агуеро се свлече в наказателното поле след прикосновение със бранител. Съдията Мартин Аткинсън може би не видя добре обстановката и даде сигнал за продължение на играта.

Последната рискова обстановка още веднъж бе на сметката на Агуеро, само че нападателят пропиля и този обещаващ късмет. Аржентинецът опита шанса си с удар от приблизително разстояние, само че той срещна напречната греда.

link1 " >  Getty Images
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР